03 / 05 / 2024

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 bayram ikramiyesi kaç lira? 

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 bayram ikramiyesi kaç lira? 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. Emekliler 'Bayram ikramiyesi kaç lira olacak?' sorusunun yanıtını bekliyor. Peki emekli bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Emekli ikramiyelerine zam gelecek mi? İşte merak edilen o soruların cevapları...



EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK? 

Emeklilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih de neredeyse kesinleşti. 

Ramazan bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda bayram ikramiyesi 2 Mayıs 2022'den önce hesaplara yatırılacak. 3-4 günde tamamlanması planlanan emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 25-30 Nisan tarihleri arasında ödenmesi öngörülüyor. 

Emekli bayram ikramiyesi artacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 bayram ikramiyesi kaç lira? 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ TORBA YASADA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, son torba teklifteki çalışmalarını henüz sonlandırmışken, Bakanlıkların acil talepleri üzerine yeni bor torba teklif çalışmasına başlandığı ileri sürüldü. 

Devlet tarafından, Ramazan ayı içinde yasalaşması öngörülen bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine taşımaya hazırlık yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda en dikkat çeken planlama emekli ikramiyesi oldu. Bu teklifle beraber ikramiye zam tartışmasının sona ermesi için enflasyon oranında artış maddesi masaya yatırıldı. 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN TL OLACAK MI?

Sabah'ta yer alan habere göre; 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 seviyesinde oldu. Eğer enflasyon oranında bu yükseliş onaylanırsa, bayram ikramiyesi 1.500 liraya yükselecek ve emekliler bu sene 3 bin lira bayram ikramiyesi alacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön