09 / 05 / 2024

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli promosyonları ile ilgili konuştu ve "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" dedi.



Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emeklilerin 8-9 bin Türk Lirası promosyon almaya başladıklarının altını çizen Kazım Ergün, rekabet olmasaydı bu rakamların söz konusu olamayacağını belirtti. 

"Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" açıklamasında bulunan Ergün,  Anadolu'nun birçok ilçesinde özel bankaların şubesi olmadığı için emeklilerin kamu bankalarından aylık almak zorunda kalarak, yüksek promosyon fırsatından yararlanamadıklarına dikkat çekti. 

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Ergün, SGK ile bankalar arasında imzalanan asgari promosyon protokolünün yenilendiğine, yeni rakamların 1 Kasım itibarıyla uygulanmaya başlayacağına dikkat çekerek, "Yeni protokole göre, aylığı 3 bin 500 liraya kadar olanlara 3 bin, aylığı 3 bin 500-7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500, aylığı 7 bin 500-10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, aylığı 10 bin liradan fazla olanlara ise 5 bin lira asgari promosyon ödemesi yapılacak" açıklamasında bulundu.

Özel bankaların ise neredeyse bu rakamların iki katını verdiğinin altını çizen Ergün, "Onun için bu rakamlar hem özel bankaların mevcut uygulamasının hem de ekonomik koşulların çok çok gerisinde" diye konuştu ve emeklinin promosyonunun konuşulduğu masada hem bu işin mimarı hem de emeklileri temsilcisi olarak TÜED'in de olması gerektiğini aktardı.

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Emeklilerin düşük promosyon rakamlarına mecbur bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Ergün, "Birçok emeklimiz bankaların sunduğu cazip promosyon imkanından yararlanamıyor. Bankalar adeta bu emeklileri kendilerine mecbur bırakmış durumda. Aylıklarını başka bankalara taşımak isteyen emeklilerimizin daha yüksek promosyon alma girişimleri, bankalara olan kredi veya kredi kartı borçları sebebiyle engelleniyor" açıklamasında bulundu ve banka değiştirme koşullarının esnetilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Kazım Ergün, konuyla ilgili açıklamasını, "Bankalar, kredi ve icra borçlarını gerekçe göstermeden promosyon ödemeli ve emeklilerin banka değiştirmesine engel olmamalıdır" ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 

1 dolar 10 günden bile az sürede işte bu kadar olacak! Analistlerden peş peşe açıklama geldi! Bu rakamı ilk siz öğrenin!

Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat! Faizsiz kredi için çifte müjde

Emeklilerin promosyonda bir talebi var! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti ve Akbank'a seslendiler

2022-2023 KYK bursları ne kadar? KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?


Geri Dön