01 / 05 / 2024

Türkiye Emekliler Derneği'nden konut hamlesi!

Türkiye Emekliler Derneği'nden konut hamlesi!

Emeklilerin ev sahibi olma hayali Türkiye Emekliler Derneği tarafından gerçekleşiyor. Dernek, Türkiye'nin dört bir yanında emekliler için konut üretmeyi planlıyor.



Emeklilerin ev sahibi olması kolaylaşıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle emeklileri uygun fiyatlarla kira öder gibi ev sahibi yaparken; Türkiye Emekliler Derneği de konut atağına geçti.


Yaklaşık 25 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ, vatandaşlara kira öder gibi konut alma imkanı sunuyor. TOKİ, emeklileri ev sahibi yapmak için ağırlıklı olarak 'sosyal konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayrılması' yöntemini uyguluyor..


Türkiye Emekliler Derneği ise emeklileri bütçelerine uygun fiyat ve ödeme planıyla ev sahibi yapmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Tuzla ve Bursa'da projelerin temeli atıldı. 


Dernek, şimdi de Ankara'da 3 projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Ekim'de başlanacak İncek, Göksu ve Yapracık projelerinde ev fiyatları 130 bin liradan başlayacak. 


Türkiye'nin dört bir yanında emekliler için konut üretmeyi planlayan dernekte taksit ödemeleri konutların tesliminden sonra başlayacak.




Takvim


Geri Dön