19 / 05 / 2024

Emekli maaşı 26 bin 830 TL, memur maaşı 36 bin 950 TL olacak mı? Resmen Meclis'e geldi! 

Emekli maaşı 26 bin 830 TL, memur maaşı 36 bin 950 TL olacak mı? Resmen Meclis'e geldi! 

İYİ Partili Uğur Poyraz, memurların taban aylığının 'asgari ücrete' endekslenerek en düşük memur maaşının 36 bin 950 TL'ye, en düşük emekli maaşının da 26 bin 830 TL'ye yükseltilmesi için Meclis'e teklif sundu. 



Haziran ayının ilk haftasında da CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin yükseltilmesi amacıyla Meclis'e teklif sunduğu gündeme gelmişti. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, verdiği kanun teklifi ile ilgili olarak yapığı açıklamasında, "Genel Başkanımızın seçim öncesi vaadi olan emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve bir önceki bayramda eksik verilen ikramiyenin de verilmesi ile bu bayramda emekli ikramiyelerinin 15 bin TL olarak ödenmesi için kanun teklifimizi Meclis'e sunduk" ifadelerine yer vermişti. 

Emekli maaşı 26 bin 830 TL, memur maaşı 36 bin 950 TL olacak mı? Resmen Meclis e geldi! 

Geçen hafta gündeme gelen bir başka haberde de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in emeklilerin bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyine yükseltilmesi için kanun teklifi sunduğu belirtilmişti. 

Altın fiyatlarında oynaklık! Piyasalar Jerome Powell'un açıklamasına odaklandı! Altında düşüş devam edecek mi?

Türkiye’de mezunları en çok para kazanan bölümler hangileri? Lisans ve önlisans için tek tek açıklandı!

Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0,55 yükselişle başladı!

Yaşlılık maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak! 65 yaş aylığı alanlara şok rakam! 65 yaş aylığı kaç TL'ye yükseldi?


Geri Dön