07 / 05 / 2024

Emekli maaşına bloke konulabilir mi? Emekli promosyonu bloke edilir mi? Yargıtay'dan flaş promosyon kararı...

Emekli maaşına bloke konulabilir mi? Emekli promosyonu bloke edilir mi? Yargıtay'dan flaş promosyon kararı...

Banklar arası emekli promosyon yarışı alev almışken emekliler ise kampanyadan yararlanmak için yapılması gereken yolları araştırmaya koyuldu. Peki sözleşmesi bitmeden banka değiştiren emeklinin maaşına blokaj konulur mu? İşte detaylar...



Emekli maaşına bloke konulabilir mi? Emekli promosyonu bloke edilir mi? Yargıtay dan flaş promosyon kararı...

Yargıtay'ın konuyla ilişkin kararı, emeklilerin maaşına blokaj konulamayacağına hükmederken, mahkemeye giden emekli vatandaşların blokajı kaldırmasına kesin gözüyle bakılırken emekli vatandaşların şikayetçi olduğu bir diğer konu da kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi, onun yerine borca mahsup edilmesi.

Emekli promosyonlarının 8 bin TL'ye dayanmasının ardından, bankalar borçlu olan emeklilerin promosyonlarını haczetmeye başladı. Böylece emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, vatandaşlar da hukuki haklarını araştırmayı sürdürüyor.

MAHKEMEDE KAZANILIR

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun (YHGK) emekli maaşına bloke konulamayacağına ilişkin karar aldığını belirterek, "Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var." diye söyledikten sonra şöyle devam etti" Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması icin emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. x bankasından y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin."

Özellikle kamu bankalarından aylık almaya devam eden kişilerin, şu anda özellerin verdiği promosyonların 10'da 1'i kadar promosyondan faydalandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, "Çoğu vatandaşın buralarda kredisi var. Banka ve sigorta kayıtları ile geçişe müsaade etmiyorlar" dedi.

Emekli maaşına bloke konulabilir mi? Emekli promosyonu bloke edilir mi? Yargıtay dan flaş promosyon kararı...

EMEKLİ BORÇ MAHSUP EDİLİYOR

Daha önce, o zamanki adıyla Sosyal Sigortalarn Kurumu'nun, aylık ödemeleri için bankalara bedel ödediğini anımsatan Yazıcıoğlu, "Burada dava devam ederken onu kaldırttık. Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım" dedikten sonra, "SGK'nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın" şeklinde konuştu. Yazıcıolu, kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi ve onun yerine borca mahsup edilmesinin de emekli için bir sorun olduğuna dikkat çekti.

EMEKLİ MASADA BULUNMUYOR

Yazıcıoğlu, asıl sorunun emeklilerin temsilinde olduğunu kaydederek, "Dernek olarak ancak bir yere kadar gidebiliyorsunuz. Biz sendika gibi masada oturamıyoruz. Anayasa'ya göre emeklilerin sendika kurması mümkün değil. Emekliye sendika hakkını kalkınma planlarına yazdırıyoruz" dğerlendirmesinde bulundu.

Emekli promosyonunda yarış kızıştı! Bankalar musluklarını açtı, rakamlar 10 bin TL'ye dayandı! Ziraat, TEB, ING, Garanti

Dolarla ilgili flaş gelişme! Az önce rakamlar açıklandı! Yarın dolar ne olacak? Son dakika dolar kuru

Yeni Polo can yakıyor! Geleceğin teknolojisi yeni Polo Life 25 Ağustos 2022 tarihli fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön