26 / 07 / 2024

Emekli maaşına dev zam geliyor!

Emekli maaşına dev zam geliyor!

Emekli vatandaşlar maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Asgari ücretten sonra emekli ve memur maaşları da belli oluyor. İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Şuan resmi kurumlardan yapılan herhangi bir net açıklama yok. Haziran ayının enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile emekli maaşlarının da netleşeceği düşünülüyor. Öte yandan emekli maaşlarında zam oranlarının ne kadar olacağına dair önemli öngörüler de bulunuyor. Buna göre, şu an için en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL civarında. En düşük emekli maaşının ise %45 civarında zamlanması beklenmekte. 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arası emekli maaşı alanların zam oranı %45 civarında olabilir.

Ancak alınan emekli maaşının miktarı arttıkça, zam oranının da düşeceği düşünülmekte. Buna göre, 10 bin TL ile 15 bin TL arasında emekli maaşı alanlar için ise %40’lık bir zam söz konusu olabilir. Diğer yandan 15 bin TL ile 20 bin TL arası maaş alanlar için ise bu zam oranı %35’lerde olacak gibi duruyor. 20 bin TL’nin de üzerinde maaş alanlar ise %30’luk bir zam alabilirler.

Bahsi geçen bu zam oranlarının SSK, Bağkur ve memur emeklileri için gereçli olacağı konuşuluyor. Ancak kesin rakamlar Haziran ayı sonrası belli olacak gibi duruyor.


Geri Dön