27 / 04 / 2024

Hükümetten en düşük emekli maaşı ve ek zam açıklaması geldi! Emekliler dikkat! 

Hükümetten en düşük emekli maaşı ve ek zam açıklaması geldi! Emekliler dikkat! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en düşük emekli maaşı ve maaşlara ek zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki en düşük emekli maaşına zam yapılacak mı? İşte Yılmaz'ın o açıklaması...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki "Orta Vadeli Program ve Makroekonomik Görünüm" programında, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Cevdet Yılmaz'a son zamanlarda sık sık gündeme gelen SSK ve Bağkur emekli aylıkları ile ilgili de bir soru yöneltildi. 

Hükümetten en düşük emekli maaşı ve ek zam açıklaması geldi! Emekliler dikkat! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamasında emeklilerin yanında olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. 

"SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı bulunuyor" ifadelerini kullanan Yılmaz, en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 TL için ne yapabileceklerini çalıştıklarını dile getirdi. 

Yılmaz, konunun gelecek günlerde Kabine'de ele alınacağına da dikkat çekti. 

Hükümetten en düşük emekli maaşı ve ek zam açıklaması geldi! Emekliler dikkat! 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dünya Bankasının kişi başı gayrisafi milli hasılaya göre yaptığı sınıflamanın verilerini paylaştı ve Türkiye'nin "Üst-Orta Gelirli Ekonomiler" kategorisinde yer aldığını, yıllık ortalama büyümenin 5,4 olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz, açıklamasının devamında ekonomi ve enflasyona da değindi ve "Orta Vadeli Program (OVP) sonunda 2026 beklentimiz kişi başı gelirin 15 bin dolar olması. Bu hedefimizi yakaladığımız takdirde orta vadede Türkiye yeni bir eşik atlamış olacak" diye konuştu.

Bu hedefle Türkiye'nin üst-orta gelirli ekonomilerden yüksek gelirli ülkeler ligine terfi etmiş olacağının altını çizen Yılmaz, "Eşikler zordur. Ama inşallah Türkiye bu sıçramayı gerçekleştirecek ve yüksek gelirli ekonomi ligine gelecek dönemde orta vadede dahil olabilecek" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, geçtiğimiz yaz da aylık bazda enflasyonda ciddi yükselme yaşandığına vurgu yapan Cevdet Yılmaz, "Ancak diğer yandan da yeni bir politika çerçevesi ortaya kondu, uygulamalar başladı. Bunların etkileri de biraz zamanla oluyor. Bu etkiler devreye girdi bir yandan. Aylık bazda ciddi bir ivme kaybolduğunu, enflasyonda bir düşüş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu. 

TOKİ Tuzla ve Maltepe projelerindeki 6 bin 746 konutun teslimleri başlıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...


 


Geri Dön