29 / 04 / 2024

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası priminin 2024 senesi Şubat ayı için yüzde 10 artırılmasına karar verdiği belirtildi. 

Söz konusu karara ilişkin genelge kurumun resmi internet sitesinden duyuruldu. SEDDK açıklamasına göre, zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde yükseliş yaşandı.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 11'inci maddesi maddesinde yapılan değişikliğe göre, 2024 yılı Ocak ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler 2024 yılı Şubat ayı için yüzde 10 artırılacağı açıklandı.

Genelge, 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe gireceği bildirildi. Buna göre, genelge hükümleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı tarafından yürütülecek.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSAMAKTADIR?

Zorunlu trafik sigortasına sahip olan bir aracın bir kazaya karışması halinde maddi hasar ile sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere toplam üç temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına oranla çeşitli miktarlarda sigorta firması tarafından karşılanmaktadır.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPILMAZSA NE OLUR?

Zorunlu trafik sigortasının gecikme durumu poliçe priminin yükselmesine neden olur ki bu da 1 ay gecikme halinde  yüzde 5 sürprim cezası vardır, bir gün bile gecikme uygulanırsa . 2 ay gecikmede yüzde 10 oranında yükselir ve her ay artarak sürer fakat  en fazla yüzde 50'ye kadar ulaşabilir.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NE KADAR KARŞILAR?

Araç başına kazada trafik sigortanızın karşılayacağı en yüksek tutar 120.000 TL ve kaza başına 240.000 TL'dir. Bunun üzerindeki tutarları sizin karşılamanız gerekir. Fakat kasko sigortanızda ihtiyari mali mesuliyet (İMM) teminatınız olması durumunda, teminat limitiniz dâhilinde kalan kısmı kasko sigortanız karşılamaktadır.

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!


Geri Dön