Kent Haberleri

Emekli maaşını artırmanın formülleri! Bunları kimse bilmiyor! Madde madde açıklandı!

Milyonlarca yurttaş, emeklilik hayaline kavuşmak için sistemde belirlenen koşulları sağlamaya çalışıyor. Emekli aylıklarını yükseltmenin de pek çok yöntemi bulunuyor. Emekli aylığını artıran çoğu program olmasına rağmen çok az kişi bu yöntemlere başvuruyor. Bu nedenle, emeklilik planını son senelere bırakmamak ve şimdiden yapmak gerekiyor

Emekli aylığını artırmanın yolu, planlama yapmaktan geçiyor. Bu nedenle, emeklilik planını son senelere bırakmamak ve şimdiden yapmak gerekiyor. Bu kapsamda, ne kadar çabuk davranırsanız o kadar yüksek emekli aylığı alabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI YÜKSELTİLEBİLİR Mİ?

Eğer zamanınız az ise en azından son 3,5 yılı iyi değerlendirerek ve yüksek prim yatırarak durumu lehinize döndürebilirsiniz ve bu sayede emekli olduğunuzda alacağınız aylık da daha fazla olur.

DAHA YÜKSEK EMEKLİ AYLIĞI ALMAK İÇİN YAPILACAKLAR

Alınacak bazı önlemlerle emekli artırılabilir. Bunun için yapılması gerekenler şu şekilde sıralandı:

- Emekli maaşı hesaplaması yapılırken dikkat edilen en önemli konu, bireyin prime bağlı esas kazancı olduğudur. Yani, bordrodaki brüt aylık miktarıdır. Bu tutar ne kadar yüksekse avantaj o kadar fazla olur. Bu yüzden eğer aylığınız asgari ücretten fazlaysa aylığınızın düşük gösterilmesine izin vermeyin.

İşte diğer yapılacaklar...

- Net aylığınız yalnızca aldığınız maaş ücretten oluşmuyor. Düzenli bir şekilde ödemesi yapılan yemek parası, ikramiye gibi ödemelerin de bordronuzda brüt maaşa ilave edilmesi gerekiyor.

- Primlerinizi kendiniz ödüyorsanız veya tercihe bağlı sigortalıysanız tavan fiyattan ödeme yapmanız gerekiyor.

- Eğer düşük gelir kazanıyorsanız ve olanağınız varsa iki yerde sigortalı olarak çalışın. Böylece, prim miktarına esas kazançlarınız ilave edilir. Ayrıca, daha yüksek bir tutar ortaya çıkar.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

ŞOK’ta erkek/kadın eşofman altı 200 TL’ye, basic t-shirt 70 TL’ye, erkek/kadın ayakkabı 300 TL’ye düştü!

A101'de mikser 3800 TL’ye, buhar kazanlı ütü 4200 TL’ye, şarjlı dikey süpürge 2900 TL’ye düştü!