11 / 05 / 2024

Emekli maaşları ve ikramiyeleri zamlandı! Şimdi sırada asgari ücretliler var! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak?

Emekli maaşları ve ikramiyeleri zamlandı! Şimdi sırada asgari ücretliler var! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak?

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yapılan zamların ardından herkes asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, CNN Türk’te katıldığı programda bu sorunun yanıtını verdi. İşte ‘Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?’ sorusunun yanıtı…



ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Emekli maaşları ve ikramiyeleri zamlandı! Şimdi sırada asgari ücretliler var! Asgari ücrete ek zam ne zaman yapılacak?

Asgari ücretin geçen yıl 4 bin 253 lira olduğunu, daha sonra 5 bin 500 liraya yükseltildiğini hatırlatan Yılmaz, 2023 yılı başında ise 8 bin 506 liraya çıkarıldığına değindi. Asgari ücretin toplamda 455 dolara denk geldiğini söyleyen Emin Yılmaz, böylece asgari ücretin yıllık bazda yüzde 100 oranında artırıldığını belirtti.  

Enflasyon verilerinin asgari ücreti belirlemede en önemli etken olduğuna işaret eden Yılmaz, ara zam konusunda ise şunları söyledi: “Şubat ayı enflasyon verileri aylık yüzde 3,15, yıllık bazda yüzde 55 olarak açıklandı. Enflasyonun yıllık yüzde 20’lerin altına çekilmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ihtiyaç duyulması halinde asgari ücrette artış yapılabileceğini belirtmişti. Bakan Bilgin de enflasyon yüzde 20’lerin altına inme eğiliminde olduğu için şimdilik asgari ücrete zamma gerek yok açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca gerek duyulursa yeniden iyileştirme yapılabileceğinin sinyalini de vermişti.”

2000 yılının öncesine bakıldığında asgari ücrete bir yıl içerisinde üç defa zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz, asgari ücrete ek zam yapılma olasılığının gündemde olduğunu, mevzuatın da buna uygun olduğunun altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön