06 / 07 / 2024

Emekli maaşlarına ek olarak ödenecek! Tüm SSK ve Bağ-Kur'lular bayram edecek!

Emekli maaşlarına ek olarak ödenecek! Tüm SSK ve Bağ-Kur'lular bayram edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli ve memur maaşlarına uygulanacak olan zam oranı açıklamasından sonra yeni bir gelişme daha yaşandı. İşte detaylar!



Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına etki edecek olan zam oranını yüzde 30 olarak belirlendi. Açıklamasından sonra en düşük emekli maaşı da 5.500 TL oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise intibak yasası gereği bir kez daha talepte bulundu. Yasanın çıkması durumunda 2000 yılı sonrasında emekli olan kişilerin maşlarının 1.200 lira daha artması gündemde yer aldı.

EK GÖSTERGE FARKI ÖDENECEK!

Memurların toplu sözleşme enflasyon farkı ve ek zamla alacakları Ocak ayı maaşları belli oldu. Buna göre öğretmenlerin maaşları 12.276 TL'den 15.793 TL'ye, Polis memurlarının maaşları ise 13.747 TL'den 18.235 TL'ye yükseltildi. Yaşanan bu gelişmeler ile de bazı meslek grupları ek gösterge farkından dolayı ilave fark yatırılacak. Ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak gününden itibaren devreye alınacak. Söz konusu bu düzenleme daha çok emekli memurun maaşında artış sağlayacak. 2 bin TL'lik bir artış olması beklenirken emekli olacak memurun ikramiyesinde de 70 bin lira seviyesinde bir artış söz konusu olacak. Öğretmenler, polisler, hemşireler, din görevlileri ek göstergesi 2200 ve 3000'den 3600'e yükseltilenlerin emekli aylıklarında normal zammın dışında ek artışlar da olacak.

EMEKLİ MAAŞINA 1.200 TL EK

4A SGK ve 4B Bağ-Kur kapsamında bununla birlikte 2000 yılından sonra emekli olanlara göre, aynı prim kazancı ve prim gün sayıları ile birlikte 2000 yılından önce emekli olanların maaşları daha yüksek olarak hesaplara yatmaktadır. Aradaki farkın giderilmesini isteyen emeklilerin intibak yasası kapsamında maaşlarını yeniden hesaplanması rakamları 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarını daha yukarıya çekip, milyonlarca emeklinin maaşı, çalışma süresi ve prim ödemelerine göre değişen oranlarda artış yaşanacak. Böylece emekli maaşları 1.200 TL'ye kadar yükselebilecek.

Benzin ve motorinde son durum! İşte 4 Ocak Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Altın bugün ne kadar? 4 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön