11 / 05 / 2024

Emekli maaşlarına zam yapıldı mı? Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?

Emekli maaşlarına zam yapıldı mı? Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?

Emekli bayram ikramiyeleri için zam bekleyenler heyecanla yapılacak olan açıklamayı bekliyordu. beklenen açıklama geldi ve bayram ikramiyeleri ile ilgili yaşanan gelişmeler trend haline geldi. Emekliler, Emekli maaşlarına zam yapıldı mı? Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?



EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NASIL HESAPLANIR?

Gelen zam haberi akabinde vatandaşlar 'Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?' sorusunu araştırmaya başladı. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi, emekli  aylığı hesabına oranla hesaplanır. Bayram ikramiyesi, emekli aylığı bedelinin tamamına yakın bir meblağ olmakla beraber, asgari ücretin tespit edilmesi sırasında
 emekli maaşlarının alt sınırı olarak kullanılan tutar kadar da olabilir.

Emekli maaşlarına zam yapıldı mı? Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?


Bayram ikramiyesinin hesaplanmasında, emeklinin aylık brüt tutarının yarısı temel alınır. Buna göre, emekli aylığı ne kadar çoksa, bayram ikramiyesi de o kadar yüksek olacaktır.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 senesi emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı evvelinde yapılacak. Yani, emeklilerin bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı evvelinde hesaplarına  yatacak. Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde yapılan zamlar emekliler vesilesi ile memnuniyetle karşılanmıştır. Emekli maaşlarına yapılan zamların yanı sıra bayram ikramiyesine yapılan zamların da yüksek olması, emeklilerin daha rahat bir hayat sürdürmelerine olanak tanıyacak.

Kiralık ev fiyatlarında deprem etkisi! Yüzde 50 ila yüzde 100 arası arttı

Ziraatçiler acil dedi önerileri anlattı! Depremin tarıma etkisi ne olacak? 

2 haftada rekor kırdı? Hogwarts Legacy ne kadar kazandırdı?


Geri Dön