01 / 07 / 2024

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa'yla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Torba Yasa'yla çalışanlara ödenen yemek paralarının muafiyeti aşan kısmı sigorta primine esas kazanca eklenecek. Böylece hem prime hem de uzun vadede emekli aylığı yükselecek.



Tüm emekli adayı vatandaşlar yüksek emekli maaş alıp alamayacağını oldukça merak ediyor. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren torba kanun ile, çalışanlara ödenen yemek yardımı uzun vadede emekli aylıklarını da artı olarak yansıyacak. İşte detaylar...

Akşam Gazetesi'nden Okan Güray Bülbül imzalı köşe yazısına göre: Yapılan düzenlemeyle çalışanlara kartla ödenen yemek ödenekleri için uygulanan vergi muafiyeti, 1 Aralık itibari ile nakit olarak ödenen yemek yardımları için de uygulamaya görecek. Dolayısıyla hali hazırda yemek kartları aracılığıyla yemek yardımı ödeyen işverenler, 1 Aralık itibariyle yemek yardımlarını çalışanlara nakit olarak ödeseler dahi vergi muafiyetinden yararlanabilecekler.

NE ANLAMA GELİYOR?

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Yemek yardımı için vergi muafiyeti, işverenlerin bu tutarlar için gelir vergisi kesintisi yapmaması anlamına geliyor. Böyle olunca da bu tutarlar çalışanın gelir vergisi matrahına dahil edilmiyor. 2022 yılı için vergi muafiyetinin üst sınırı günlük 55.08 TL. Dolayısıyla günlük 55.08 TL'ye kadar çalışanına yemek kartları vasıtasıyla yemek yardımı ödeyen işverenler bu tutarları işçinin gelir vergi matrahına eklemiyor. 1 Aralık'tan itibaren bu muafiyet yalnızca yemek kartları ile ödenen yemek yardımlarına değil nakit olarak ödenen yemek yardımlarına da uygulanacak. Böylece işverenlerin çalışanlarına yemek yardımını nakit olarak ödemesi teşvik edilmiş olacak.

1095 LİRALIK ARTIŞ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön