18 / 07 / 2024

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren Torba Yasa'yla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Torba Yasa'yla çalışanlara ödenen yemek paralarının muafiyeti aşan kısmı sigorta primine esas kazanca eklenecek. Böylece hem prime hem de uzun vadede emekli aylığı yükselecek.




Diğer taraftan yönetmelikte yapılan değişiklik ile yemek kartları ile ya da nakit olarak yapılan yemek yardımlarının 2022 yılı için günlük 12,94 TL'yi aşan kısımlarının sigorta primine esas kazanca eklenmesi sağlandı. Bu uygulama da 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak. Böylece yemek yardımlarının 12.94 TL'nin üzerindeki tutarlarının sigorta primine esas kazanca eklenmesi gerekecek. Bu da sigorta primine esas kazancının artması anlamına geliyor. Asgari ücretli için günlük ödenen 42.14 TL'lik yemek yardımının aylık 1.095,64 TL'lik bir prime esas kazanç artışına, net ücrette ise 915 TL'lik bir artışa neden olması söz konusu olacak. Bu tutardan sigorta primi kesilmesi uzun vadede emekli aylığının da yükselmesi anlamına gelecek.

EYT SONRASI TAZMİNAT İÇİN İŞVERENE DESTEK

Emekli maaşlarında dikkat çeken detay! maaş hesabı yaparken bunlara dikkat!

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemenin çerçevesinin netleşmesi sonrası işyerlerinde kıdem tazminatları gündem olacak. Bu konuda geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte işverenlerin destek talepleri gündeme gelmeye başladı. İşveren cephesi bu çerçevede EYT ile birlikte işyerlerinde oluşacak kıdem tazminatı yükleri için düşük ya da '0' faizli kredi talebini kamuoyuyla paylaştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Kasım 2022 tarihinde saat 23.17'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.60 Türk Lirası, euro 19,23 Türk Lirası, altının gramı ise bin 46 Türk Lirası değerinde.

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

Selçuk Geçer dolarda büyük kırılma için tarih verdi!

İslam Memiş uyardı, 'Çok yakın zamanda!"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön