29 / 04 / 2024

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekliler zamlı maaşlarının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. 18 gün tam kapanma nedeniyle maaşların erkenden verilip verilmeyeceği sorgulanıyor. İşte tüm detaylar...



2021 emekli memur maaşları ne zaman yatacak? Maaşlar bayramdan önce verilecek mi? Takvim'de yer alan habere göre; emekliler maaşlarının ne zaman hesaba yatırılacağını merak ediyor. İşte tüm merak edilenler...

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

EMEKLİ MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur maaşlarının bayram öncesi yatırılacağıyla ilgili bir açıklama gelmedi. 

Kanun kapsamında memurların maaşlara yatacağı gün her ayın 15'i olarak açıklandı. Bu düzen, 657 sayılı kanun ile görev yapan hekimler, öğretmenler, belediye ya da diğer memurlar için de aynıdır.

Ayın 15'inin hafta sonuna gelmesiyle maaşlar Cuma günleri hesaba yatırılıyor. Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi aşmasının ardından hesaplara yatırılıyor. Maaşın hesaba geçiş hızı, maaş alınan bankadan bankaya değişiyor.

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

EMEKLİ MEMURLAR NE ZAMAN MAAŞ ALIR?

Memurlar emekli sandığı üzerine emekli olabiliyor. Emekli memurlar maaşlarını aynı gün almazlar. Burada emeklilerin maaş alacağı gün doğum tarihlerine göre belirleniyor. Tüm emeklilerin maaşları ayın ilk 5 günü içerisinde ödeme yapılıyor. Emekli sandığından emekli olanlar ayın 1,2,3,4, veya 5.gününde maaşlarını alabiliyor.

Emekli maaşları tahsis numarası ve doğum tarihi baz alınıp yatırılıyor. Tahsih numarası ve doğum tarihi değerlendirildiğinde emekli maaşınızın yatırılacak olduğu tarih değişebiliyor.

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

4A SSK kapsamında emekli olanların emekli aylıklarının ödeneceği tarih tahsis numarasının son rakamına göre belirleniyor. Bu kapsamda;

Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara her ayın 17'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 7 olanlara her ayın 18'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 5 olanlara her ayın 19'unda,

Tahsis numarasının son rakamı 3 olanlara her ayın 20'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 1 olanlara her ayın 21'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 8 olanlara her ayın 22'sinde,

Tahsis numarasının son rakamı 6 olanlara her ayın 23'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara her ayın 24'ünde,

Tahsis numarasının son rakamı 2 olanları her ayın 25'inde,

Tahsis numarasının son rakamı 0 olanlara her ayın 26'sında aylıkları ve sürekli iş kazası sürekli iş göremezlik gelirleri ödenmiyor.

Emekli memur maaşları ne zaman yatacak?

Emekli maaşlarının hesaba aktarılmasının ardından saatlerde değişiklik yapılıyor. Ancak ödemelerin büyük bir çoğunluğu saat 00:00 ile 03:00 arasında yapılıyor. Sabah uyandığınızda ikramiyeleriniz hesabınıza geçmiş olacak.

2021 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön