22 / 05 / 2024

Emekli olmak isteyenler dikkat! 20-25 yıl evli kalana 2.500 lira maaş! İşte ayrıntılar...

Emekli olmak isteyenler dikkat! 20-25 yıl evli kalana 2.500 lira maaş! İşte ayrıntılar...

Son günlerde ilgiyle takip edilen ve araştırılan kadınlara erken emekliliğin detayları belli oldu. Peki erken emeklilikten yararlanmak için şartlar neler? Ev hanımları çalışmadan emekli olabiliyor mu? İşte merak edilen tüm ayrıntılar... 



Son günlerde ilgiyle takip edilen ve araştırılan kadınlara erken emeklilik hakkındaki en büyük ayrıntı 25 yıl evli kalmak olarak belirlendi. 

Emekli olabilmek için yıl, prim ve yaş koşulları bulunuyor. Yani bir yerde çalışılması ya da primlerin ödenmesi gerekiyor. Fakat hiç çalışma imkanı bulunmayan ev hanımlarına da emeklilik fırsatı sunuluyor. Hiç çalışmayan ev hanımlarının SGK'ya yazılı olarak başvuruda bulunması yeterli oluyor. 

Emekli olmak isteyenler dikkat! 20-25 yıl evli kalana 2.500 lira maaş! İşte ayrıntılar...Son günlerde 20-25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik fırsatı sunulacağı gündemden düşmüyor. Bu konu kapsamında yasa taslakları için düğmeye basıldı. 

Emeklilikte, çalışılan yerden ödenen sigorta ve kişinin kendi ödediği sigorta olarak iki seçenek bulunuyor. Her 18 yaşını tamamlayan T.C. vatandaşı isteğe bağlı sigortasını ödeyerek emekliliğe adım atıyor. Böylece, ev hanımları da emekli olabiliyor. 

Peki bu haktan yararlanmak için şartlar neler? Ev hanımları çalışmadan emekli olabiliyor mu? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön