Kent Haberleri

Emekli promosyonlarına yeni güncelleme kapıda mı? Özel bankalara çağrı geldi! 

Milyonlarca emekli promosyonlara yeni zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peki emekli promosyonlarına yeni güncelleme yapılacak mı? İşte o son dakika açıklaması...

Temmuz zamlı emekli maaşlarının belli olmasının ve maaşların hesaplara yatmaya başlamasının ardından, milyonlarca emekli promosyon araştırmasına yöneldi. Emekliler promosyon hesabı yapmaya başladı. 

Hem kamu bankaları hem de özel bankalar promosyon konusunda resmen birbirleriyle yarışıyor. Yeni emekli olacaklar ve promosyon alabilmek için bankasını değiştirecek emekliler, en çok promosyon veren bankaları araştırıyor. Bunların yanı sıra promosyonlara yeni zam gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniv. Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, promosyon konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Tarkan Zengin, "Temmuz artışlarıyla beraber özellikle bazı özel bankaların reklamlarını görüyoruz. Yaklaşık 18 bin liraya kadar promosyon ödemesi gerçekleştirebileceklerini belirtiyorlar" diyerek açıklamasına başladı. 

Birçok özel banka olduğuna dikkat çeken Zengin, rekabet şartları içerisinde emeklilerin maaşlarının artmasıyla birlikte bankaya yatırılan paraların da yükseldiğini dile getirdi ve "Bu sebeple promosyonlarda emeklilerimizin beklentileri var" dedi. 

Zengin, "Özel bankalarımıza çağrıda bulunalım. 2024 yılı emekliler yılı. Hükümet çeşitli programları devreye aldı. Bankalarımızın karlılıkları yüksek oranda yükseldi. Onlar da emeği ile ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan emeklilerimize promosyonları artırmalı elini taşın altına koymalılar" açıklamasında bulundu ve emekli promosyonlarında cömert davranmalarını beklediklerinin altını çizdi. 

Emekli promosyon sözleşmeleri 3 senelik olacak şekilde yapılıyor.  Banka değişikliği yapmak istediklerinde bu değişikliğin yapıldığı tarih önem arz ediyor. 

Zengin bu konuyu "Örneğin emekli 1 yıl önce promosyon anlaşması yapmış olsun, 6 bin lira almış olsun. Yeni banka 18 bin lira ödüyor. 18 bin TL’den 4 bin lira düşüyor ve 14 bin TL promosyon alınmış oluyor. Bu 14 bin TL üç seneliksüre için emeklimizin hesabına yatırılıyor" diyerek açıkladı.

Bunların yanı sıra, Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması gerekmiyor. Emekli istediği an diğer bankaya geçebiliyor. Bunun için geçiş yapacağı ve halihazırda maaş aldığı bankaya bildirimde bulunması yeterli. Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

İstanbul'da ortalama bir konut kaç Toyota Corolla ediyor?

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL'ye fırladı! 

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!