Ekonomi

Emekli promosyonlarında eylül sürprizi! Garanti, Akbank, İş Bankası, Ziraat haber az önce geldi

Emekli promosyonlarının eylül ayında yavaş yavaş bitmeye başlayacağı ifade edilmişti. Ancak beklenen haber geldi. İddiaya göre bankalar eylül ayında da promosyon yarışını sürdürme kararı aldı. Ancak bankaların yavaş yavaş promosyon kampanyalarını bitireceği iddia ediliyordu

Türkiye'de bu dönem ekonomide resmen bankalar arasında emekli promosyonları konusunda verilen yarışlarla geçen bir dönem oldu. Ancak bankaların yavaş yavaş promosyon kampanyalarını bitireceği iddia ediliyordu. Eylül ayının başında ise sürpriz bir gelişme yaşandı. 

Bankalar emekli promosyon ödemeleri kampanyası kapsamında başvuru tarihlerini belirleyebilecek. Bu kampanya kapsamında her banka kendi anlaşmasını yaparak promosyon ödemesini gerçekleştirecek. Ayrıca emekli maaşını bir başka bankaya taşıyan emekliler maaşlarını taşıdıkları bankadan üç yıl boyunca alma taahhüdünde bulunacağı belirtilerek bunun haricinde şartların yerine getirilmesi ile emekliler kampanyadan faydalanabileceği ifade edildi.

Promosyon ödemeleri tarihinin en hızlı yükselişini yaşarken, uzmanlar ödemelerin daha fazla yükselebileceğini düşünürken Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu açıklama yaptı ve daha da artacağını düşündüğünü vurguladı. Aydın Ağaoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

“Promosyon bedellerini düşük tutan bazı bankalar emeklilerin kendilerinden gitmeye başladığınız yani maaş hesaplarını başka bankalara kaptırdığını görünce onlar da promosyon tutarlarını artırmak zorunda kaldılar. Bu emekliler açısından keyifli yarışın artarak süreceğini öngörüyoruz”