Kent Haberleri

Emekli ve asgari ücretliye zam geliyor! Tarih verildi!

Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin merakla beklediği zam ile ilgili tarih belli oldu. Emekliklere ve asgari ücretlilere zam geliyor. Emekliye ve asgari ücretliye ne zaman zam gelecek? İşte detaylar...

Sseçimlere sayılı günler kalan emekli ve asgari maaşlarının artırılmasını bekliyor. Emekli maaşlarına zam yapılacağı iddiası özellikle bir haftadır Türkiye'nin gündemindeminde yer alıyor. Milyonlarca emekli ve çalışanları ilgilendiren haber ise AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'dan geldi. Emeklilere zam gelecek mi? Emekliye ne kadar zazm gelecek?  Asgari ücrete ne zaman zam geliyor? Asgari ücrete zam mı geliyor? Asgari ücrete Temmuzda zam gelecek mi?

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM GELECEK Mİ?

Temmuda asgari ücrete zam gelecek mi? sorusuna Akbaşoğlu'ndan şu açıklamalar geldi: ''Seçimlerin ardından Meclis açıldığında tabii ki gündemimiz emekli olacak. Emeklilerin yaşadığı bu sıkıntıların aşılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Akbaşoğlu "Haziran sonu, temmuz başı itibariyle emeklilerimizin de çalışanlarımızın da duasını almaya devam edeceğiz. Durumlarını daha iyileştirecek adımları hep beraber atmaya devam edeceğiz" dedi.

"Haziran sonu temmuz başı itibariyle, bu düzenlemeleri mutlaka yapmak suretiyle dualarını almaya devam edeceğiz. Onların alım gücünü artıracak, giderlerini azaltacak gerçekten durumlarını daha iyileştirecek adımları hep beraber atmaya devam edeceğiz.

Ne gerekiyorsa yapacak olan, emeklilerimizin de çalışanlarımızın da söylemlerine kulak kabartan, onlarla dertlenen, onlarla yol yürüyen AK Parti’dir, Cumhur İttifakı'dır." dedi.

 

EMEKLİLERE ZAM GELİYOR!

Akbaşoğlu, seçim çalışmalarında emeklilerin de  sıkıntılarını da kendilerine aktardıklarını söyledi, konunun hükümet nezdinde değerlendirildiğini belirtti.

Akbaşoğlu, "2024 yılı ‘Emekliler Yılı’ olarak hükümetimiz tarafından ilan edilmiştir. Promosyonlarla bu konuda önemli adımlar atıldı. 16 Nisan itibariyle inşallah Meclisimiz açılacak. Gündemimiz tabi ki emeklilerimizin yaşam şartlarını düzelteceğiz“ dedi.

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal'dan emekliye seyyanen zam iddiası!

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!