27 / 04 / 2024

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

​​​​​​​Kamu görevlileri Hakem Kurulu'nun 4’ncü toplantısından da bir sonuç çıkmadı. Kurul, bugün (31 Ağustos) son toplantısını yapacak ve kararını verecek. Peki, Hakem Heyeti’nin kararı ne olacak? Yeni zam oranlarına göre kim ne kadar aylık alacak? İşte detaylar...




7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam için uzlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen'in müracaatıyla 26 Ağustos tarihinde çalışmalarına başlayan kurul dün 4'üncü defa bir araya geldi. 8 saat süren toplantının ardında kararın perşembe günü açıklanacağı açıklandı.

Yaşanan gelişmeleri A Haber canlı yayınında Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Gülşen değerlendirdi.

Emre Gülşen'in canlı yayında öne çıkan sözleri şu şekilde:

“Sicil affı ve 3600 ek gösterge gibi cepte olan sosyal haklar bulunuyor. Bu kazanılan haklar için TBMM onayı gerecek. Hepsi için bir yasa düzenlemesi lazım. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın sözleriyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yıl sonu enflasyon öngörüsü ve üzerindeki enflasyon farkı ile beraber son teklifin yani yüzde 25'lik toplam teklifin yüzde 43'e ocak ayı itibari ile denk geldiğini gördük. İlk teklif üzerinden zamlara bakıldığında ortaya bir rakam çıkıyor. Yüzde 41,88 üzerinden minimum kamu görevlisi maaşı ortaya çıkıyor.

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

Öte yandan, sosyal haklar içerisinde Hac izini düzenlemesi de masada.  TOKİ  konutlarında memurlara öncelik verilecek. Yine engelli memurlar için kamu lojmanlarında kontenjan ayrılması söz konusu.

Maaş konusunda Hakem Heyeti'nin kararı farklı olabilir. Enflasyon farklı çıkarsa rakamlar da farklılaşabilir. Ocakta minimum memur aylığının yüzde 41,88 zam ile 31 bin 237 TL'ye olacağını tahmin ediyoruz. Ekonomik hakların konuşulmadığı zam dönemin olmadığı bir anda memur aylıkları 22 bin TL'ye çıktı. 8 bin 77 TL'lik bir zam gerçekleşti ve bu yapılan zam herhangi bir zam dönemi haricinde yapıldı. İşte biz bunun üzerinden zammı konuşuyoruz. Seyyanen zam ile ekonomik haklarda kayıp olmasın önüne geçildi.

Emekli ve memur maaşında kader günü! Memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? Hemen öğrenin!

KİM, NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Burada sorunu olan aslında memur emeklileri var. Minimum memur emeklisi ilk teklif ile ortaya çıkan yüzde 41,88 oranındaki zam ile 14 bin 13 TL alacak. Fakat bu rakamlar dediğimiz gibi Hakem Heyeti'nde çıkan kararla ya da enflasyon verisi ile farklılık gösterebilir. Hakem Heyeti 8 bin 77 TL'lik artışın emeklilere de uygulanması kararını verebilir. Bu da TBMM onayı gerektirir. Şu anda minimum kamu personeli emeklisi maaşı 9 bin 877 TL. Ekimde minimum emekli maaşlarının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarılması öngörülüyor. Bu defa memur emeklilerinin aylığı, minimum emekli maaşı seviyesi gelecek.

Anne babalara müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! 1 Eylül’den itibaren hesaplara yatacak! Hemen başvurun!

Emekli olmak isteyenler dikkat! 31 Ağustos’ta sona eriyor! Sakın ihmal etmeyin!

A101’de koltuk ve halı yıkama makinesi 2 bin 699 TL’ye, kırtasiye seti 79,90 TL’ye, sıvı deterjan 84,50 TL’ye düştü!

 


Geri Dön