03 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaşlarına 50 bin lira zam! Bakanlık kapsamı genişletti

Emekli ve memur maaşlarına 50 bin lira zam! Bakanlık kapsamı genişletti

Hükümet ile Memur-Sen arasında devam eden 3600 ek gösterge ve diğer ek göstergelerin düzenlenmesini içeren görüşmeler kapsamında taraflar bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayı tamamladı. İşte detaylar...



KAZANÇLARA YANSIYACAK

Ek gösterge maaşlara yansıyacak ancak en büyük etkiyi emekli aylıkları ve ikramiyelerinde gösterecek.

Aylık tutarı 5 bin 471 liradan 6 bin 861 liraya yükselecek.

Söz konusu kamu görevlilerinin emekli ikramiyesinde ise 50 bin 150 lira artış ortaya çıkacak.

Öğretmen ve avukatların ek göstergelerinin 3000'den 3600'e yükselmesiyle de emekli aylıkları bin 234 lira artacak.

30 yıl hizmeti olan hemşire, din görevlisi ve şube müdürünün emekli aylığında, ek göstergesinin 2200'den 3600'e çıkarılmasıyla bin 390 lira artış yaşanacak.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR KAPSAMI NEYİ İÇERİYOR?

3600 ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön