15 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 40 zam hesabı! Seçenek ikiye indirildi 15 meslek grubu etkilecek

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 40 zam hesabı! Seçenek ikiye indirildi 15 meslek grubu etkilecek

Hükümet emekli ve memurlara zam hesaplamalasında en önemli kriter olarak enflasyon oranlarına bakacak. İlk 4 ayda açıklanan enflasyon rakamları maaşlara yansıyacak zamları şimdiden yüzde 30'un üzerine taşıdı. Mayıs ve Haziran enflasyonları ise hayati önemde..



Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 Temmuz zammı netleşecek. Memur enflasyon farkı ve emekli maaşları için zam oranı direkt olarak 6 aylık enflasyon oranı ile belli olacakken, geçtiğimiz dönem Meclis'ten geçen sosyal refah düzenlemesi altında ek zamlar gündeme gelecek.

6 AYLIK BEKLENEN RAKAMLARA GÖRE SSK, BAĞ-KUR EMEKLİSİ İÇİN ZAM ORANI: YÜZDE 38,5

Eğer beklenen enflasyon rakamları gerçekleşirse; TÜFE endeksi 951,60'a, 6 aylık enflasyon ise yüzde 38,5'e yükselecek.

Emekli zammı ve memur zammı için belirleyici olacak 2022 yılının ilk 4 ayı için enflasyon rakamları belli oldu. Bununla beraber emekli ve memur maaşları için Temmuz zammı şimdiden yüzde 30'un üzerine yükseldi. Açıklanan rakamlar ve Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketine göre beklenen oranlar sonrası Temmuz zam oranı için ipuçları güçlendi. Milyonlar, 'Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak' sorularının cevaplarını merak ediyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön