11 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaşlarında akılalmaz zam; Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek

Emekli ve memur maaşlarında akılalmaz zam; Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek

Emekli ve memur maaşları için rekor seviyede zam bekleniyor. Emekli ve memurlar için her yıl Temmuz ayında açıklanan ara enflasyon zammında sona. gelindi. Artık hemen hemen son 1 aylık sürecin başlanması ile birlikte artık zam için güncel rakamlar daha net konuşulmaya başlandı. İşte son rakam...



EMEKLİ VE MEMURA DEV ZAM

Emekli ve memurlar için belirlenecek olan ara enflasyon zammında güncel rakamlar süre kısaldıkça daha net konuşulmaya başlandı. İlk 4 aylık ortalama enflasyon yüzdesinin açıklandı. Geriye son 2 aylık veriler kaldı. Mayıs ve Haziran aylarının aylık ortalama enflasyon yüzdeleri belli olduğu zaman, 6 aylık ortalama enflasyon yüzdesi alınarak maaş zamları hesaplanacak. İlk 4 aylık rakamlara balıldığında gelecek maaş zammının oldukça yüksek seviyelerde olacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ VE MEMURA REFAH PAYI

Emekli ve memur maaşlarında uygulanacak olan refah payı, enflasyon ile birlikte belirleyici unsur olarak dikkat çekiyor. Emekli ve memur maaşlarının enflasyon karşısında yaşadığı kırılmanın önüne geçebilmek için hesaplanacak olan refah payı da maaşların üzerine eklenecek ve bu sayede hem enflasyon yüzde hem de refah payı şeklinde iki farklı zam maaşlara yansıtılmış olacak.

KADEMELİ ZAM DA GELEBİLİR!

Emekliler için düşünülen bir diğer formül ise; kademeli zam. Bu formülde emeklilerin aldıkları maaşlarda en düşükten en yükseğe doğru bir kademeli zam sistemi uygulanması düşünülüyor. Yani en düşük emekli maaşına en yüksek zam oranı eklenecek ve bu şekilde maaşlar arasında makas aralığı düşürülecek.

Bakan Nebati'den asgari ücret zammı açıklaması; "Bu yılın temmuz ayında..."

Topraktan çıkan altın; kilosu 2 bin TL'den satılıyor

Kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz, onaylanması için ne yapmalı?

 


Geri Dön