17 / 05 / 2024

Emekli ve memura son yılların rekor maaş artışı ufukta göründü! İşte Temmuz ayı zammının alt limiti!

Emekli ve memura son yılların rekor maaş artışı ufukta göründü! İşte Temmuz ayı zammının alt limiti!

Emekli ve memura müjdeli haber verildi. 2023 Temmuz zammının alt limiti belli oldu. İşte detaylar!



Sabah'tan Hazal Ateş'in kaleme aldığı haberde; 5 aylık enflasyona bakıldığı zaman ise, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 15.26, iken, memur ve memur emeklileri de yüzde 13.13 zam aldı. 2023 Temmuz’da açıklanacak olan Haziran enflasyon ve refah payı ile beraber emekliye zam yüzde 30'u geçecek. En düşük memur maaşı ise yüzde 85 artış ile birlikte 22 bin TL'yi bulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi ile SSK ve BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emekli vatandaşlara ve sözleşmeli personele yılın başında yüzde 15.40'lık 6 aylık enflasyona refah payı da eklenerek yüzde 30 zam yapılmıştı. Yılın başında 5 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli aylığı yıl içindeki düzenlemeyle beraber 7 bin 500 TL olmuştu. Peki 2023 Temmuz zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memura son yılların rekor maaş artışı ufukta göründü! İşte Temmuz ayı zammının alt limiti!

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli ve memur zammı temmuz başında açıklanan Haziran ayı enflasyonu ile net bir hal alacak. TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı belli oldu. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE kuru, 1300,60 seviyesine yükseliş yaşadı. Bu şekilde 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15.26 olduğu açıklandı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri de 6 ayda bir zamlarını alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre şekil alıyor. 5 aylık verilere bakıldığı zaman, SSK ve BAĞ-KUR emekli vatandaşların zammı şimdiden yüzde 15.26’ya dayandı.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki kez toplu sözleşme zammına ilave olarak 6 aylık enflasyon farkı ile belirginleşiyor. Memurlar senenin ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı geçen fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. 5 aylık rakamlara bakıldığı zaman memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7.13'lük enflasyon farkı olanağı doğdu. Enflasyon farkı dahil olmak üzere 5 aylık memur zammı da 13.13 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön