24 / 07 / 2024

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

TÜİK’in verilerinin ardından Orta Vadeli Program ile hükümetin yol haritası da belli oldu.




YÜZDE 15'LİK ZAM TAHMİNİ!

Şu anda temmuz ve ağustosun gerçekleşmiş enflasyon farkları yüzde 3.83’tür. Hem memurlar hem de emekliler için 2 aylık bir zam farkı var. Ama hala 4 aylık sürede enflasyonu tahmin etmek biraz zordur.

Ancak yine güncel verilere göre 6 aylık enflasyonun sene sonu itibarıyla enerji fiyatlarındaki baz etkinin azalacağı ve enflasyonun da gerileyeceği göz önünde bulundurularak yılın 2. 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 15’i geçmeyeceği yönündedir.

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

Bu bir tahmindir ama gerçekleşen enflasyon şu anda temmuz ve ağustos ayları itibarıyla yüzde 3.86’dır. Diğer 4 aylık enflasyon açıklanınca net enflasyon farkı ortaya çıkacaktır.

TAHMİNLERE GÖRE EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI!

Bir önceki dönemde emeklilere yüzde 42.35 emeklilere zam yapıldı. Memurlara da yüzde 41.69’luk bir zam yapıldı. Gerçekleşen enflasyonun yüzde 15 olacağı belirlenirse eğer hem emeklilerin hem memurların en az yüzde 15’lik bir zam alacağını tahmin edebiliriz.

Yüzde 15'lik enflasyon farkı dikkate alınırsa eğer, en düşük memur maaşı 9.105 TL'den 10.470 TL'ye, en düşük emekli aylığı ise 6.078 TL'den 6.990 TL'ye yükselmesi bekleniyor."

Öte yandan TÜİK'in açıkladığı enflasyon raporuna göre ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46 oldu. Böylece 2 aylık enflasyon toplamı yüzde 3,86 oldu. Yani şimdiden SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yüzde ocak ayı için yüzde 11,86 oranında zam oluştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Eylül 2022 tarihinde saat 19.00'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

'Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank emekli promosyonlarını 15 bin TL yapacak' iddiası!

SGK uzmanı asgari ücretin 2023'te kaç para olacağını açıkladı!

Selçuk Geçer 'küçük kıyamet' için tarih verdi! Dolarda dudak uçuklatan tahmin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön