04 / 05 / 2024

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Gözler SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam oranına çevrildi. Temmuz 2022’de emekli zammı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşına kaç TL zam yapılacak?



EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, memur ve memur emeklilerinin, işçilerin ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zamma ayrı ayrı bakmak gerektiğini söyledi. ¨Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği 2022 yılının ikinci 6 ayına yönelik yüzde 7’lik zamları ceplerinde. Mayıs ayında enflasyon geldi¨ diyen Kaya şöyle devam etti:

¨Yüzde 7’yi düştükten sonra kalan rakamı memur ve memur emeklileri için ilave edeceğiz. O rakam da yaklaşık olarak 34,69’a gelmiş oluyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinde ise 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin gelecek enflasyona bakılacak. Enflasyon rakamına baktığımızda mayıs ayında yüzde 34,69 oldu. Haziranda tahmini olarak aylık yüzde 3 enflasyon rakamı bekleniyor. Bunu da ilave edince yüzde 37-38 seviyelerinde bir enflasyon rakamı çıkmış olacak. Bu da maaşlara yansıtılmış olacak.

Emekli ve memurun temmuz zammı açıklandı! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

İşçilere baktığımızdaysa 2000 öncesi işçi emeklisinin de en düşük emekli maaşı 3 bin 293 lira, bu da enflasyon rakamını ilave ettiğimizde 4 bin 435 liraya yükselmiş olacak. Bağ-Kur’lunun en düşük maaşı 2 bin 500 lira, bu da 3 bin 367 liraya yükselmiş olacak. Bunun üzerine haziran ayının enflasyonunun eklenmesi gerekiyor. 4 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu açıkladığında maaşlar da belirlenmiş olacak diyebiliriz."

Emekli ikramiyelerinde son dakika! Emekli ikramiyesinin yatacağı tarihi hemen öğrenin! İkramiye işte bu tarihte yatacak!

Bayram ikramiyelerine zam sinyali! Milyonlarca emekli bekliyor! Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? 

Emekli olmak isteyenler dikkat! Bu tarihten önce davranan 40 bin lira kaybeder


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön