17 / 05 / 2024

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

Nisan ayıyla beraber 'Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emeklilere ne kadar zam yapılacak?' gibi soruların araştırmaları arttı. Peki memur ve emeklilerin bayram ikramiyesi ve Temmuz zamları belli oldu mu? İşte ayrıntılar...



Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi emekliler dört gözle bekliyor. Temmuz zammının ise şimdiden yüzde 15.95 oranına ulaştığı belirtiliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de 2 ayda yüzde 16.45 zam ortaya çıktı. 

Nisan'a girilmesiyle beraber emekli vatandaşların gözü bayram ikramiyelerine döndü. Ramazan Bayramı bu sene 2-4 Mayıs tarihlerine denk geliyor. 

Emekliler dikkat! Bayram ikramiyeleri belli oldu mu? Ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin Nisan 25 ile Nisan 30 tarihleri arasında yatırılması öngörülüyor. İkramiyelerde ne kadar yükseliş yapılacağıyla ilgili karar bu ay belli olacak. 

Temmuz ayı da hem memurların hem emeklilerin zam ayı olarak ön plana çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 7 zam ile bu senenin ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5'ini geçen bölüm kadar fark yansıtılması öngörülüyor. 

Bu senenin ilk 2 aylık sürecinde TÜFE yüzde 16.45 oldu. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8.95 oranında fark meydana geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön