09 / 05 / 2024

Emekliler dikkat! Maaşınız yatmayabilir! Bu işlemleri acilen yapmanız gerekiyor!

Emekliler dikkat! Maaşınız yatmayabilir! Bu işlemleri acilen yapmanız gerekiyor!

EYT’nin yasalaşmasının ardından 3 Mart itibarıyla başvuru yapan 1 milyon 900 bin vatandaşın emekli maaşı bağlandı. Ancak geçmiş yıllardan kalan 1 TL’lik borç ya da eksik prim günü varsa bile emekli maaşı bağlanmıyor. İşte detaylar...



EYT müracaatını bulunup da emekli maaşı henüz bağlanmayanların e-Devlet veya çağrı merkezi üzerinden bunun sebebini sorgulamasında fayda bulunuyor. Önceki senelerden kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı bağlanmıyor.

YILSONUNA KADAR 2.5 MİLYONU BULACAK

EYT çerçevesinde gerçekleştirilen müracaatların sene sonuna kadar 2.5 milyona, ilerleyen senelerde şartları tamamlayacaklarla beraber 4 milyon 800 bine ulaşması öngörülüyor.

Emeklilik işlemleri tamamlananlar peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon da dahil olmak üzere tüm haklarını alıyor. Martta başvuru yapıp emekli maaşı en düşük emekli maaşına tamamlananlara farkları yatıyor.

 Emekliler dikkat! Maaşınız yatmayabilir! Bu işlemleri acilen yapmanız gerekiyor!

Maaşlar ve farklar emeklilik müracaatı gerçekleştirilirken SGK’ya bildirilen banka hesaplarına yatırılıyor. Maaş işlemi tamamlanıp banka bildirmeyen kişiler de ikametgâhın olduğu bölgedeki Ziraat Bankası şubesine giderek kimlik numarası ile maaşını çekebiliyor.

SSK'LILAR BAŞI ÇEKİYOR

ahaber.com'un haberine göre, EYT ile emekliliğe hak kazananların yaklaşık 1 milyon 665 bini SSK'lı, 88 bin 650'si Bağ-Kur, 496 bini de memurlardan oluşuyorken, müracaat ve maaş bağlanmada SSK'lılar başı çekiyor.

İkinci sırada Bağ-Kur'lular bulunuyor. Emekli Sandığı mensubu kamu personellerinin EYT'ye ilgisinin düşük olduğu görülüyor. Bu yıl için emekli EYT'den yararlanma hakkına sahip 2 milyon 250 bin kişi olmasına rağmen müracaatta yoğunluk olmadı.

Özellikle kamuda emekliliği hak eden kişiler emekli olmak istemiyor. Minimum kamu personeli maaşı 22bin lira olurken memurlar emekli olup gelirlerinin düşmesini istemiyor.

 Emekliler dikkat! Maaşınız yatmayabilir! Bu işlemleri acilen yapmanız gerekiyor!

BAĞ-KUR'LULAR GSS BORCUNU KAPATMALI

GSS borcu bulunması SSK ve Emekli Sandığı çerçevesindeki sigortalılara emekli maaşı bağlanmasına engel olmuyor. Fakat Bağ-Kur çerçevesinde emekli maaşı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu yatırması gerekiyor.

Kısmi ve yarı zamanlı çalışan kişiler özelinde primler tamamlanabilecek. SGK mevzuatına göre 2008 yılının ardından tercihe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 1 yıl ödenmesi gerekiyor.

Emeklilik başvurusu da borcun ödendiği tarihte geçerli sayılacağı için emekli maaşı borcun ödendiği tarihi izleyen ayın başında hesaba yatmış olacak.

Benzin, motorin ve LPG’de yeni uygulama resmen başladı! Sakın ihmal etmeyin!

SGK peşe peşe duyurdu! Paralar hesaba yattı! Ne kadar paranız olduğunu öğrenin!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 10 bin TL ek ödeme müjdesi! İşte hesaplara yatacak paralar!

 


Geri Dön