02 / 05 / 2024

SGK peşe peşe duyurdu! Paralar hesaba yattı! Ne kadar paranız olduğunu öğrenin!

SGK peşe peşe duyurdu! Paralar hesaba yattı! Ne kadar paranız olduğunu öğrenin!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş yaşamında olan veya önceden çalışmış olan kişilerin çeşitli haklar sunuyor. Birçok kişi bu sağlanan hakları bilmediği için ödemelerini alamıyorlar. SGK, milyonlarca lira değerinde yardımları hesaplara yatırdı. Peki, hangi destekler ödendi? İşte detaylar...



Hükümet, yurttaşlara çok sayıda alanda maddi yardımlarda bulunuyor. Çalışan, çalışmayan, yaşlı, yeni doğmuş, bakıma muhtaç ve aynı zamanda hasta gibi çeşitli durumlarda bulunan kişilere sağlanan bu destekler insanların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için ödeniyor.

Hükümet tarafından sağlanan bu desteklerin bazıları için insanlardan hiçbir şart istenmezken bazı destekler için ise mevzuatta yer alan koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

 SGK peşe peşe duyurdu! Paralar hesaba yattı! Ne kadar paranız olduğunu öğrenin!

YOLLUK ÖDEMESİ YARDIMI

Sigortalı tıbbi (organ nakli, kanser tedavisi, acil gibi durumlar) veya zorunlu bir sebepten dolayı yerleşim yeri haricinde başka bir hastaneye sevki gerekiyorsa SGK, yolluk ödemesi gerçekleştiriyor. Yol ve gündelik ödemesi kişinin kendisine veya anne, baba, eş ve çocuklara PTT üzerinden ödeniyor. Yolluk ödemesine müracaatlar, SGK il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine yapılıyor.

CENAZE YARDIM PARASI

Hükümet sigortalı olarak çalışan bir kişi hayatını kaydettiği zaman ailesine yakınlarına yardım parası ödemesi yapıyor. Cenaze yardımı ödemesinden faydalanmak isteyen kişilerin müracaatlarını SGK'ya yapması gerekiyor. Bu kapsamda, 801 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler öncelikle eşi ve çocuklara gerçekleştiriliyor. Eğer hayatını kaybeden kişinin eşi ve çocuğu yoksa ödeme anne baba kardeşlere ödeniyor.

EMEKLİLERE NAKİT AVANS

SGK emekli olma hazırlığında olan kişilere nakit avans desteği sağlıyor. Emeklilere faizsiz kredi olarak bilinen bu ödemeler emeklilik müracaatını yapmış fakat başvuru değerlendirme süreci uzamış emeklilere ödeniyor. Ödemeler emekli olacak vatandaşın aylığının 3 katı kadar yapılır. 3 maaş tutarında gerçekleştirilen avans ödemeleri emekli maaşı bağlandığı zaman taksitle tahsil ediliyor.

 SGK peşe peşe duyurdu! Paralar hesaba yattı! Ne kadar paranız olduğunu öğrenin!

ÇEYİZ PARASI

Çeyiz parası da ödemesi unutulan SGK ödemelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu ödeme anne veya babasından yetim aylığı alan genç kızlara veriliyor.

Yetim aylığı alıyorken evlenmeye karar veren genç kızların yetim aylıkları kesiliyor. Fakat devlet yetim aylığı kesilen bu genç kızlara çeyiz parası ödemesi yapıyor. Ödemeler yetim aylığı tutarının 24 katı kadar yapılıyor. Yani bin TL yetim aylığı alan bir genç kız 24 bin TL çeyiz parası alır ve müracaatlar SGK'ya yapılıyor. Geçmişe dönük beş senelik süreç için de müracaat yapılabiliyor.

İŞ GÖREMEMEZLİK MAAŞI

Sigortalı olarak çalışan bir vatandaş hastalanır, meslek hastalığına yakalanır ya da iş kazası geçirirse iş görememezlik parası alıyor. Hastaneden alınacak sağlık raporuyla yapılan ödemeler çalışanın aylığına göre belirleniyor. İstirahat parası olarak bilinen bu ödemeler için SGK'ya müracaat ediliyor, e-Devlet şifresiyle kontrol edilebiliyor ve PTT'ye yatıyor.

HESABINIZDAKİ PARAYI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ağustos 2023 zamlı ödeme müjdesi peş peşe geldi! Bu parayı mutlaka alın!

Benzin, motorin ve LPG’de yeni uygulama resmen başladı! Sakın ihmal etmeyin!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 10 bin TL ek ödeme müjdesi! İşte hesaplara yatacak paralar!

Geri Dön