11 / 05 / 2024

Emekliler dikkat! Promosyon ücretleri daha da artacak mı?

Emekliler dikkat! Promosyon ücretleri daha da artacak mı?

Bankalar arasında emekli müşterileri kapmak için yapılan promosyon kampanyaları birbiri ile yarışıyor. Peki emekli promosyon ücretleri daha da artar mı? Emekliler ne yapmalı? Uzman isim yanıtladı.



Emekli promosyonunda büyük bir yarış var. Bankalar emeklilerin peşinden koşuyor desek yanlış olmaz. Bankalar emekli vatandaşları banka müşterisi yapmak için çeşitli kampanyalar yaptı. Dana sonra da bu kampanyaların süresini uzattılar . Emekliye vereceği promosyonu 10 TLye vardıran Bankalar bile oldu. Peki bankaların emeklilere verdiği promosyon ücretleri  daha da artır mı?

Emekli promosyonlarında beklenti ne yönde?

Her gün emekli ordusuna yenileri ekleniyor ve bankalar bu pastadan paylarını alabilmek için yatırımını artıyor. Ancak Temmuz'la birlikte başlayan bankalar arası promosyon rekabeti bitmiyor, her gün yeni bir kampanya başlıyor. 

5 bin lira promosyonu duyan emekli bankasını değiştirip maaş hesabını taşırken, artık 9-10 bin veren banka aramaya başladı.

Emekliler dikkat! Promosyon ücretleri daha da artacak mı?

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram milleyet.com.tr'ye yaptığı açıklamayla akıllara takılan soruları yanıtladı.

Bankaların verdikleri son tarihler hakkında bilgi veren Bayram, banka kampayalarındaki sürelerin değişmesi hakkında yaşal bir düzenlemenin olmadığını söyledi. Yani bir banka maaş taşıma işlemi için 30 Ekim'i son tarih verebiliyor. Başka bir banka da  15 Ekim'i kampanyasında duyurabiliyor. Emekli kişi bu duyuruları takip ederek promosyon karşılığı maaş taşıma işlemini yapabilir. 

Maaş promosyonlarında farklı süreler bankaların kendi insiyatifide olduğu için de müşteriler kampayalar arasında kaybolmaya başladı. Hangi banka kaç TL emekli maaşı promosyonu veriyor? arayışı hız kazandı.

Promosyon ücretleri daha da artabilir

Bayram,  aaçıklamasında Merkez Bankası'nın bankalara getirdiği yeni yük nedeni ile bankaların bu tür kampanyalara ağırlık vermeye başladıklarını anlattı. Merkez Bankası'nın bankalara yüzde 3 daha fazla zorunlu karşılık ayırma zorunluluğu getirmesinin ardından bankalarda buna bağlı olarak ekstra TL mevduatı bulma iştahı oluştu. Ve emekli maaşı promosyon kampanyalarının süresi de uzadıkça uzadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön