27 / 04 / 2024

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...



Emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenlemek için düğmeye basan hükümet, geliri düşük olanlar için özel sosyal sigorta programı oluşturulacak. Sistemle vatandaşların daha çok istihdamda kalması sağlanacak.

EYT yasasının yürürlüğe girmesinden sonda emeklilikte ikinci önemli reform gündeme geldi. 2024- 2028 dönemini kapsayan Kalkınma Planı'nda sosyal güvenlik sistemine dair reform niteliğinde adımlar dikkat çekti.

Sabah'ın haberine göre, emekli refahının üst seviyelere çıkarılması için sosyal güvenlik sistemi tamamlayıcı emeklilik, sağlık sistemleriyle desteklenecek. Böylece prim tabanı da güçlendirilecek, sosyal güvenlik sisteminin kapsamı genişletilecek, sisteme giriş kolaylaşacak. 

 Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

AYLIK BAĞLAMA SİSTEMİ DETAYLARI

Bu gelişmelerin hayata geçirilmsi ile birlikte farklı meslek ve gelir gruplarına yönelik yeni uygulamalar geliştirilecek, kolay işverenlik uygulaması yaygınlık kazanacak. 

Aylık bağlama sistemi vatandaşların daha çok istihdamda kalmasını teşvik edecek ve mali yük getirmeyecek. Sistemde mali sürdürülebilirliğin sağlanması için emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde doğuşta beklenen yaşam süresi artışıyla uyumlu otomatik ayarlama mekanizmalarına dair çalışmalar gerçekleştirilecek.

ESNEK ÇALIŞMAYA UYUMLU

Düşük gelirli sanatkar, esnaf, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Değişen iş gücü piyasası şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlu hale getirilecek. 

Dijitalleşmeyle beraber geleneksel iş yeri kavramının dışında ortaya çıkan yeni çalışma modellerinin sosyal güvenlik sistemiyle uyumlu olması için hukuki altyapı güçlendirilecek. Sosyal güvenlik uygulamalarının kısmi süreli başta çalışma olmak üzere esnek çalışma modelleriyle uyumu artırılacak.

 Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Bağ-Kur, SSK emeklilerinin maaş ödeme takvimi her ayın başında geleneksel olarak merakla takip ediliyor. Emekli maaşları, her ay tahsis numaralarının son hanesine göre belirlenen tarih aralığında hesaplara aktarılıyor.

2024'TE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayındaki emekli maaşı hesaplamaları için 3 önemli formül konuşuluyor. Temmuz-Ağustos enflasyonu yüzde 25.11 oldu. Emekliler için en kritik veri son 3 aylık enflasyon verisi. Bu veri emeklilerin maaşlarına ne kadar zam alacaklarını netleştirecek ve maaşlarını yeniden hesaplatacak.

Benzin, motorin, LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler aman dikkat! Flaş haber geldi! 

Kira artışı göçü devam ediyor: 25 bin liralık kira, asgari ücretliyi vurdu! 

Memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarında deprem! Oran açıklandı! Maaşlarınız tam bu kadar olacak!


Geri Dön