24 / 07 / 2024

Emekliler ikramiyelerle bayram edecek! Meclisten son dakika olarak geçti! İşte bu rakam mecliste!

Emekliler ikramiyelerle bayram edecek! Meclisten son dakika olarak geçti! İşte bu rakam mecliste!

Emekli ikramiyelerinin kaderini de belirleyecek olan zamlı asgari ücret açıklandı. Asgari ücrete gelen zom sonrası gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. İşte detaylar!




İkramiyeler hakkında beklenen müjdeli haber geldi. Meclis'ten son dakika olarak geçildi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenecek ikramiyelere zam geldi. Emekliler çifte bayram yaşayacak.

EMEKLİLERE ÇİFTE BAYRAM HABERİ!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için yeni bir öneride bulunan CHP, her bir bayram için yeni asgari ücret verilmesi teklifi ortaya atıldı. Bu teklif kabul edildiği taktirde, emeklilerin aldıkları bayram ikramiyeleri 8 bin 500 TL'ye çıkacak. Bu şekilde iki bayram için emekliler toplam olarak 17 bin lira alacak.

17 BİN TL ALACAKLAR

CHP, en düşük emekli aylığı ile emeklilerin yılda iki kez aldıkları bayram ikramiyesinin 8 bin 506 liraya çıkarılması için yasa teklifinde bulundu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile en düşük emekli aylığının 2023 için belirlenen net asgari ücret tutarı olan 8 bin 506 TL’ye çıkarılması,  bayram ikramiyelerinin de net asgari ücret düzeyinde verilmesi konuşuluyor.

Teklifte işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin, toplu iş sözleşmelerinden kamu emeklileri gibi faydalanılması ve dönem için milli gelirdeki artıştan da pay alabilmelerine dair düzenlemelere yer verildi.

BU RAKAM MECLİS'TE!

Yasa teklifinin gerekçesinde 30 ila 35 sene çalıştıktan sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşların emeklilik zamanlarında insanca yaşamalarını sağlayacak bir aylık veya gelir alamadıkları belirtilerek, büyük çoğunluğunun 3500 ile 5000 TL düzeyindeki yoksulluk ve açlık sınırının çok altında bir aylık gelirle yaşam mücadelesi verdiği kaydedildi.

Tüm vatandaşlar için yılın ilk desteği! Başvuruları kaçırmadan 2.500 TL ödemenizi hemen alın! İşte detaylar!

Şu anda emekli maaşları ne kadar oldu? 2023 ocak zammı sonrası 4A, 4B, 4C, SSK, Bağ-Kur emekli maaşı!

Emekli zammı 2023 ne zaman yatacak? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? Ocak farkı ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön