22 / 07 / 2024

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Asgari ücretten sonra maaşlarına tatmin edici bir zam bekleyen emekliler, hükümete 2002 yılı hatırlatmasında bulundu.




TÜED Başkanı Kazım Ergün, hükümetin asgari ücrete yapılan zam oranını 2002 ile kıyasladığını hatırlatarak, söz konusu oranda bir artışın emekli aylıkları için de yapmasını istedi.

Emeklilerin böyle bir artışa çok ihtiyacı olduğunu savunan Ergün, “2002'de net asgari ücret 184 lirayken, en düşük emekli aylığı 252 liraydı” hatırlatmasında bulundu.

2023 yılı emekli maaşına zamların, asgari ücretteki artış oranı göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini savunan Ergün, en düşük emekli aylıklarının asgari ücretin oldukça gerisinde  kaldığını söyledi. 2002 yılı rakamlarına dikkat çeken Ergün, o dönemde en düşük emekli aylığının asgari ücretin üzerinde olduğunu hatırlattı.

 Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Ergün, yeni rakamla asgari ücrete ocak ayına göre yüzde 100, temmuz ayına göre ise yüzde 54,5 artış yapıldığına işaret ederek, “Hükümetten bu oranlardaki bir artışı emekli aylıkları için de yapmasını talep ediyoruz. Emeklilerin buna çok ihtiyacı var. Çünkü bugün en düşük emekli aylığı asgari ücret karşısında küçülmüştür” dedi

2002 yılında net asgari ücretin 184 lira, en düşük emekli aylığının ise 252 TL olduğunu hatırlatan TÜED Başkanı, “Yani en düşük emekli aylığı bile asgari ücretin üzerindeydi” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön