19 / 05 / 2024

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Asgari ücretten sonra maaşlarına tatmin edici bir zam bekleyen emekliler, hükümete 2002 yılı hatırlatmasında bulundu.



2016 senesinde en düşük emekli aylığının 1242, asgari ücretin ise 1300 TL olmasıyla tablonın asgari ücret lehine değiştiğini iddia eden Ergün, aradan geçen yıllarda da asgari ücretin en düşük emekli aylığının sürekli üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Son olarak asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkarılmasına rağmen en düşük emekli aylığının 3 bin 500 TL’de kaldığına dikkati çeken tablonun bu şekilde değişmesinin iki nedeni olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunlardan ilki, asgari emekli aylığı hesaplama sisteminin değiştirilmesi. İkincisi de asgari ücrete enflasyonun bir hayli üzerinde yapılan artışlar. İşsizlik Sigortası ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunlarının getirdiği aylık hesaplanma sisteminin emeklilerin aleyhine işledi. Bunun giderilmesi için norm ve standart birliğini esas alan yeni bir sigorta mevzuatına ihtiyaç var.”

Emekli maaşında beklenen zam oranı ne? Ekonomistler başka emekliler başka tahmin etti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön