Ekonomi

Emekliler yaşadı zamların arkası kesilmiyor! Maaş artı 7 bin 500 TL ödenecek! İşte detaylar!

Emekliler, bankaların yakın takibine alındı. Emeklilere maaş artı 7 bin 500 TL ödenecek. İşte detaylar!Hal böyle olunca emekliler de değişen promosyon miktarlarını takip etmeye başladı

Emekli promosyonlara yapılan zamlar gündemde yer alıyor. Hal böyle olunca emekliler de değişen promosyon miktarlarını takip etmeye başladı.

İşte emeklilere ödenecek olan maaş artı 7 bin 500 TL’ye dair detaylar!

MAAŞ ARTI 7 BİN 500 TL ÖDEME!

Bankaların gerçekleştirdiği emekli promosyonlarına son zamanlarda zamlar gelmeye devam ediyor. Promosyon miktarları emeklilerin yakın markaja aldığı konulardan biri oldu. Haziran ayında 3 bin 500 TL seviyelerine çıkmış olan emekli promosyonları, ağustos ayında iki kattan fazla artarak 7 bin 500 TL yükseldi. Artan promosyon miktarı da emeklilerin kararını etkiliyor. Emekliler verdikleri taahhüdü bozmanın bir yolunu arıyor.

EMEKLİ PROMOSYONLARINA ZAM GELMESİ TAAHHÜT BOZMA YOLUNU ORTAYA ÇIKARDI

Emekli promosyonlarında verilen tutar 3 yıllık olarak ödenmektedir. Bu durumda emekli, bankaya taahhüt verse de tek taraflı olarak bu taahhüdü bozma hakkını elinde saklı tutuyor.

 Elbette, promosyonu geri ödemek koşulu öne sürülüyor. Emeklilere promosyonların üç yıllık olarak ödeniyor olması taahhüdün yani bankada kalma sözü bozulduğu tarih ile promosyon alınmaya başladığı tarih arasının hesaplanması gerekiyor. Taahhüdünü bozmak isteyen emekli toplam promosyon tutarından çıkarılan bu tutarın ardından kalan tutarı bankaya geri ödeyerek promosyonu bozabiliyor. Yeni promosyon anlaşmasını dilediği banka ile yapabilen emekliler zamlı promosyonlardan bu yolla yararlanabiliyor.

Geçtiğimiz ay promosyonlarına zam yapan Yapı Kredi Bankası ve Garanti BBVA, promosyonlarda 5 bin TL’ye varan ödemeler gerçekleştiriyor. Emeklilere Akbank’ın 7 bin TL’ye varan promosyonlar ödemesi yapacağının öğrenilmesinin ardından Yapı Kredi Bankası ve Garanti BBVA da üst üste promosyonlarına zam yaptı. Bu aydan başlayarak emekli maaşını taşıyanlara 7 bin 250 TL’ye varan promosyon verecek olan bu bankalar, ek promosyonlar ile birlikte bu tutarı 7 bin 500 TL’ye yükseltti. Diğer yandan ING Bank, Türkiye Finans Bankası, QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası, 5 bin TL’ye varan promosyonlar yatırılırken TEB ise 5 bin 500 TL’ye varan promosyonlar ödüyor.

ŞUBEYE GİTMEDEN PROMOSYONU ALIN!

Promosyonları zamlı bir şekilde almak isteyen vatandaşların şubeye gitmesine de gerek kalmıyor. E-Devlet Kapısı içerisinden emekli maaşını dilediği gibi taşıyabilen emekli banka müşterileri, taahhüdünü yani bankada kalma sözü de aynı şekilde buradan da iptal edebilir.

ŞKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı duyurdu! Kamuya yüzlerce daimi işçi alınacak! İşte detaylar!

Benzin ne kadar oldu? 5 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 5 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları

Altın bugün ne kadar? 5 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum