05 / 05 / 2024

Emekliler yüksek kiralar nedeniyle Antalya’yı terk ediyor!

Emekliler yüksek kiralar nedeniyle Antalya’yı terk ediyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş kiralar emekli vatandaşların da belini büktü. Antalya'da yaşamanın güçleştiğini belirten emekliler fahiş kiralar nedeniyle Antalya'da kaçmaya başladı. 



Gündemden düşmeyen fahiş kira artışları emeklileri de vurdu. Hayat pahalılığından dert yanan emekliler yüksek kiralar nedeniyle Antalya'yı terk etmeye başladı. 

Konu ile ilgili önemli açıklamlar yapan Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, fiyatlar bu şekilde artmaya devam ederse emeklilerin yarın aç kalacağını söyledi.

Uzun seneler boyunca çalıştıktan sonra daha daha rahat bir yaşam sürmek için Antalya'yı tercih eden emekli vatandaşlar, hayat şartlarının her geçen gün zorlaşması sebebiyle Antalya'yı terk etmeye başladı. 

Verilen bilgilere göre birkaç sene öncesine kadar ' Emekli Şehri' olarak bilenen Antalya, artık emeklilerin de yaşaması güç bir şehir oldu. Antalyalı emeklilerin önemli bir kısmı yüksek kiralar nedeniyle evlerinden ayrılarak çocuklarının ya da yakın akrabalarının yanına taşınmak zorunda kaldı.

Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen yüksek kiraların asgari ücret seviyelerine geldiğine değinerek, Antalya'da kiralık evin çok olduğunu fakat emeklilerinin sadaka kadar maaşı ile tutmasının mümkün olmadığını söyledi.

Emekliler yüksek kiralar nedeniyle Antalya’yı terk ediyor!

Açıklamasında yeni bir eve taşınacak emeklilerin asgari ücret kadar kira ödemek zorunda olduğunu kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan "Durum böyle olunca emekli vatandaşların dayanma gücünden söz etmek imkansız. Emekli vatandaşlar kiralık bir bir konut bulsa dahi bunun giderleri var. Elektrik, su, ısınma gibi giderler de oldukça yüksek. Emekli Antalya'dan kaçmasın da ne yapsın? " diye konuştu.
 

EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ

Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan açıklamasında yüksek enflasyon ve yabancı göçü sebebiyle tatilcilerin gözdesi Antalya'da konut fiyatlarının anormal ölçülerde arttığına değinerek, şöyle konuştu: "Antalya'da oturduğu konutu boşaltıp, aile evine dönen emeklilerin sayısında sürekli artış görüyoruz. Emeklilerin önemli bir kısmı yaşadıkları konutu boşaltıp, 1 oda 1 salon ya da 2 oda 1 salon konutlara taşınmaya başladılar."

CHP'li Aşkın Genç  TOKİ  sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Tuzla'daki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışması başlıyor! Has Sitesi'nin temeli bugün atıldı!


Geri Dön