29 / 04 / 2024

Emeklilerden kira isyanı!

Emeklilerden kira isyanı!

Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının kira ödemeye bile yetmediğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Ali Ersin Gür açıklamasında “Emekliler açlıkla sınanıyor” diye konuştu.



Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emekli maaşlarının kira ödemeye bile yetmediğini dile getirerek konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş imzalı habere göre, Emekli Meclisleri Sendikası’nın kurucuları arasında yer alan Avukat Ali Ersin Gür, emeklinin gözünün önümüzdeki günlerde açıklanacak olan zam oranlarında olduğunu dile getirdi. Açıklamasında artan kira fiyatlarına değinen Ali Ersin Gür, ortalama kiraların 10 bin TL'ye ulaştığı bir dönemde emeklilerin maaşlarının bu seviyede olmasının, onları ekonomik sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

Emeklilerden kira isyanı!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki 1-2 sene içerisinde tahliye edilmiş olan konutlara yeni kiracıların girmesiyle beraber kira fiyatlarının daha da artmasının beklendiğine değinen Ali Ersin Gür, “Söz konusu bu durum emeklileri daha da zor bir konuma sokacak. Tüm bu gerçekler göz önüne alındığı zaman, emeklilerin en kısa çözüm olarak maaşlarının açlık sınırı olan 18 bin Türk Lirası'nın üzerine çıkarılması gerekiyor. Enflasyon ve asayiş sorunlarının artması, toplumun emektarları olan emeklilerin yaşamını daha da zor bir hale getiriyor. Bu sebeple, emeklilere adil bir zam yapılmalıdır. Ülkenin, bu insanlara bir borcu var” diye konuştu.

GÖNDERİLMEK İSTENİYORLAR

Gündemden düşmeyen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada emeklilerin büyük bir bölümünün açlıkla sınandığını ifade eden Avukat Ali Ersin Gür, rakamların peşinde olmadıklarını söyledi. Ali Ersin Gür, emeklilerin adeta büyükşehirlerden sürgün edilmek isteniyormuşçasına bir maaş verildiğini kaydederek, “Bu maaşlarla, bırakın büyükşehirlerde yaşamayı, küçük bir Anadolu kentinde dahi yaşayamazsınız. Gerçeklik buyken, bu maaşlarla insanlara resmen köyünüze dönün deniliyor. Eğer atadan birkaç konutu olanlar dönse bile yine sefaletle yaşamaya mahkûm bırakılacakken, dönecek bir köyü dahi olmayan milyonlarca insan nereye gidecek? Söz konusu bu durum aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Bunu görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı.

Ünlü doktordan 2024 dileği: Umarım bu yıl benim gibi on binlerce mağdur insan evlerine kavuşur!

2023’ün en çok kazandıranları! Altın mı, dolar mı, arazi mi, borsa mı, konut mu?

KİPTAŞ'ın 2 projesinin teslimleri için geri sayım başladı!


Geri Dön