05 / 05 / 2024

Emeklilere 9500 TL ödeme! Tüm emekliler bundan yararlanabilecek!

Emeklilere 9500 TL ödeme! Tüm emekliler bundan yararlanabilecek!

Emeklilerin yüzünü güldürecek olan açıklama nihayet geldi. Bu haberle emekliler muradına erecek. Emeklilere 9500 TL ödeme yapılacak. Peki bu ödemeden tüm emekliler mi faydalanacak?



Emekli maaşları, yeni yasalaşan EYT ile çok yoğun olarak konuşulmaya başlandı. Bu konuşmalara yönelik olay rakamlar da açıklandı. Her emeklinin faydalanacağı 9500 TL verilecek. Bu olay ödeme hakkında açıklamalar haberimizin devamında sizlerle...

 Emeklilere 9500 TL ödeme! Tüm emekliler bundan yararlanabilecek!

9500 TL ödemeden kimler faydalanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar için çok kısa bir süre öncesinde EYT yasası yürürlüğe girdi. Bu yasa ile milyonlarca kişi emekli olarak hayallerine kavuştu. Emekli olan kişiler için ise ne kadar maaş alacakları konusu gündem oldu. EYT ile emekli maaşlarında da zamma gidildi. 2023 yılına girilmesi ile birlikte emekli maaşları en düşük 5500 TL olarak belirlenmişti. Fakat bu zam emekliler için yetersiz bulundu. Geçim problemleri yaşadığını söyleyen emekliler için yeni bir açıklama gelerek yeniden zam yapıldı.

2023 yılının seçim yılı olması nedeni ile de en düşük emekli maaşı 7500 TL olarak hesaplandı. Bu zam emeklileri oldukça mutlu ederken bayram ikramiyesi de açıklandı. 2000 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesi ile en düşük seviyeden maaş alan bir emekli nisan ayında 9500 TL alacak. Emeklilerin hesaplarına ikramiyelerle birlikte maaşları da zamlı seviyeden yatırılacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön