14 / 05 / 2024

Emeklilere bayram öncesi müjde! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 

Emeklilere bayram öncesi müjde! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 

Kurban bayramı öncesi yatacak ikramiyelerle ilgili detayları merak eden emekliler, ikramiyelerle alakalı araştırmalarına süratle devam ediyor. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?



Bayram İkramiyeleri Tarihleri Merakla Bekleniyor

Emekli bayram ikramiyelerini elde edebilmek için Mayıs ayının bitimine kadar emeklilik başvurularının bitirilmiş olması ve ylık bağlama işlemlerinin bitirilmiş olması gerekiyor. Maaş bağlama işlemleri yetişenler tespit edilen tarihlerde, işlemleri yetişmeyen EYT'liler ise daha sonra toplu şekilde ödemelerini elde edebilecek. EYT'lilerin aylık bağlama işlemlerinin bitirilmesi halinde bayram ikramiyesinin yanında toplu aylıkları da hesaplarına iletilecek ve bir kayıp olmayacak.

Nisan ayında 2 bin TL olarak tespit edilen bayram ikramiyelerine emekliler aracılığı ile bir zam talebi olsa da henüz yükselip yükselmeyeceği ile alakalı bir açıklama yapılmadı. İlk formülde ikramiyelere yüzde 25 yükseliş yapılması ve 2 bin 500 TL'ye çıkması planlanıyor.

Emeklilere bayram öncesi müjde! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? 

İkinci alternatif ise ise yüzde 50 zam uygulanarak 3 bin TL'ye çıkması olarak tespit edildi. Eğer ikramiyeler 2 bin 500 TL olursa yüzde 75 ölüm aylığı alan vatandaş 1.500 TL yerine 1.875 TL bayram ikramiyesi alacak. Yüzde 50 ölüm ylığı alan vatandaş 1000 TL yerine 1.250 TL, yüzde 25 ölüm aylığı alan vatandaş 500 TL yerine 625 TL ikramiye elde edecek.

Bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkması halinde yüzde 25 ölüm ylığı alan vatandaş 750 TL, yüzde 50 ölüm ylığı alan vatandaş 1.500 TL, yüzde 75 ölüm aylığı alan vatandaş 2 bin 250 TL ödeme almış olacak. 

 Bosch Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Samsung çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

 Xiaomi Redmi 10 en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi


Geri Dön