29 / 04 / 2024

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarında yüzde 5 artış yapılacak. Peki yeni emekliler ek zamdan yararlanacak mı? 



Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5 puan ek zam verilmesine ve en düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesine yönelik kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklif gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşacak. Peki Yeni emekliler de ek zamdan yararlanacak mı?

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

YENİ EMEKLİLER EK ZAMDAN YARARLANACAK MI?

Milyonrca yeni emekli vatandaş ''yeni emekliler ek zamdan yararlanacak mı?'' sorusunun yanıtını araştırıyor.

Habertürk Gazetesi'nden Ahmet Kıvanç'ın haberine göre hazırlanan kanun teklifine göre, ek zam 2024 yılından önce bağlanmış aylıklar ile 2024 yılında bağlanacak tüm malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarına yansıtılacak.

Buna göre, kanun yürürlüğe girmeden önce emeklilik dilekçesi veren vatadaşlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emeklilik dilekçesi verenler de dahil olmak üzere 2024 yılı içinde emeklilik başvurusu yapacak veya aylık bağlanacak herkese 5 puanlık ilave zam ve 10 bin liraya yükseltilen en düşük emekli aylığı uygulamanacak. Ek zamdan SSK ve Bağ-kur kapsamında dul ve yetim aylığı alanlar da aynı şekilde yararlanacak.

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANARAK EMEKLİ OLANLAR DİKKAT!

Vergi indiriminden yararlanan engellilerin emekliliğinde yaş şartı aranmadığından, daha az primle emekli oluyorlar.. Prim ödeme gün sayısı emekli aylıklarının belirlenmesinde önemli kriterlerden birini oluşturuyor.

Vergi indiriminden yararlanarak emekli olanların aylıkları bu nedenle normal emeklilere göre daha düşük bağlanıyor. Ancak, ek zamdan yararlanma konusunda aralarında bir fark söz konusu olmayacak.

Henüz emekli olmamış 4/a ve 4/b’lilerin emekli aylığı tutarları e-Devlet’te şu an yüzde 37,57 zamlı olarak görünüyor. Maaş bilgileri, ek zamma dair kanun yürürlüğe girdikten sonra yüzde 42,57 zamma göre tekrar güncellenecek.

Ayda 6 bin lira Bağ-Kur primi ödeyip 10 bin TL emekli maaş mı, yoksa hisse almak mı kazançlı!

SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 70 zam: Emekliler aleyhine makas açılıyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam ödeme tarihleri açıklandı...

Geri Dön