17 / 05 / 2024

Emeklilere seyyanen zamlı yeni maaş tablosu ortaya çıktı! Yüzde 30-50 zam yapılacak!

Emeklilere seyyanen zamlı yeni maaş tablosu ortaya çıktı! Yüzde 30-50 zam yapılacak!

Temmuz ayına az bir zaman kala emekli ve memur aylıklarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı müjdesini vermişti. Durum böyle olunca, tüm dikkatler emekli aylıklarına yapılacak zam oranına çevrildi.



TABAN MAAŞ 22 BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce memur aylıklarında en düşük rakamın 22 bin TL olduğunu aktarmıştır. Böylece, memurlara ve memur emeklisi vatandaşlara aynen SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlara olduğu gibi ilk olarak bir seyyanen artış yapılacağı öngörülüyor.

Bu seyyanen zamda taban aylıktan başlamak üzere kademeli bir şekilde yapılması masaya gelecek. Bu sayede, ilk olarak aylıklar belli bir seviyeye getirilecek. Daha sonra temmuzda toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 6 ve enflasyon farkı aylıklara ilave edilmiş olacak.

Emeklilere seyyanen zamlı yeni maaş tablosu ortaya çıktı! Yüzde 30-50 zam yapılacak!

Ardından yine refah payı ilave edilerek memurların ve memur emeklisi vatandaşların yeni aylıklar hesaplanacak. Bunun yanı sıra, ağustosta 5 milyon kamu çalışanı ve 3 milyona yakın memur emeklisi için toplu sözleşme görüşmeler yapılacak. Bu noktada kamu işçilerine gerçekleştirilen yüzde 45 zammın referans olması bekleniyor. Toplu sözleşmelerde memurlar ve memur emeklisi vatandaşlar için 2024 ve 2025 senelerine yönelik mali ve sosyal haklar kararlaştırılacak.

İŞKUR birçok ildeki şehir hastanelerine KPSS şartsız personel alımı yapacak! Detaylar belli oldu!

İş Bankası bu kararıyla büyük alkış topladı! Hesaplara para yatıracağını duyurdu!

A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

Geri Dön