02 / 05 / 2024

Emeklilere ve düşük gelirlilere 600 TL destek! İşte tüm detaylar...

Emeklilere ve düşük gelirlilere 600 TL destek! İşte tüm detaylar...

AKP hükümetinin duyurduğu 4 milyon aileye 400-600 TL arasında ödeme yapılması öngörülen Türkiye Aile Destek Programı'nın detayları kamuoyu ile paylaşıldı.



AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaştığı 400-600 TL'lik yardım pakedinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da ödemelerin cuma günü başlayacağı bilgisini duyurdu ve ödemelerin cuma günü başlayacağını açıkladı. 

4 milyon aileye, 12 ay boyunca 400-600 TL arasında toplam 15 milyar lira ödeme yapılması planlanan programa düşük gelirli çalışanların ve emeklilerin de başvurabileceğini ifade eden Yanık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Emeklilere ve düşük gelirlilere 600 TL destek! İşte tüm detaylar...

"Ödemeler cuma günü başlayacak"

“Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor. Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programı’na çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek. Çalışanlarımız: Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3ünden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecektir."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön