27 / 04 / 2024

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları, fahiş oranda arttı. Tüketicinin kiralık veya satılık konut sahip olması artık hayal oldu! Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...



Gayrimenkul fiyatlarının artmasını malzeme maliyetlerinde meydana gelen artış, arsa üretilmemesi ve KDV ile ilgili son düzenleme olarak değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, yapılabilecekleri açıkladı! Zamlara dur denilmesi ve arsa konusunda çalışma yapılmasını öneren Mustafa Andıç, sektörün önünün açılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bunun için de bazı teşvikler lazım. Özellikle uygun kredi faizleri oluşturulup, ilk defa ev sahibi olacak insanlara kullandırılmalı. Sıfır gayrimenkullerin alınması halinde de kullandırılması lazım. Tapu harçlarının ilk defa ev sahibi olacaklar için sıfırlanması sağlanabilir. KDV’nin aynı şekilde düşürülmesi, fayda sağlayacaktır” dedi.

Devletten, ev alanlara 42 bin 425 TL destek!Hürriyet Gazetesi'nden Serhat Tezcan'ın haberine göre, son dönemde yeni projelerin olduğunu açıklayan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, bunun haricinde sektörde daralma yaşandığını belirtti. Belli bölgelerde 3’te 2, bazı bölgelerde ise yüzde 50 ve daha üzerinde daralma yaşandığına dikkat çeken Andıç, şunları söyledi:

“Arzda ciddi bir sıkıntı var. Bu koşullarda müteahhitlik sektörünün yatırım yapma iştahı yok. Çünkü öngörü yok. Maliyeti yapamıyor. Her gün zam var. Malzemeye erişimde sıkıntılar oluşuyor. Birçok üyemiz ve sektör temsilcisi ruhsatını almış olduğu işleri tamamlamaya gayret ediyor. Sektör, onları tamamlayıp, biraz durup bekleme eğiliminde. Yeni ruhsatlara baktığımızda daralmayı görüyoruz”

Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...


Geri Dön