30 / 04 / 2024

Emeklilere yeni zam yılbaşında geliyor! Bakan Şimşek zam tarihini verdi! SON DAKİKA! 

Emeklilere yeni zam yılbaşında geliyor! Bakan Şimşek zam tarihini verdi! SON DAKİKA! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de emekli maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve maaş zammı için tarih verdi. İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları...



Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olacak şekilde 5 bin Türk Lirası ödeme yapılacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de emekli maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamasında emeklilere verilecek 5 bin TL'lik ikramiye için "Bütçe imkanlarını dün sonuna kadar zorladık ve orada önemli sayılacak bir tek seferlik ödeme kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı. 

Emeklilere yeni zam yılbaşında geliyor! Bakan Şimşek zam tarihini verdi! SON DAKİKA! 

EMEKLİLER ÖNCELİKLENDİRİLECEK 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşının 2022 Aralık'ta 3 bin 500, bugün ise 7 bin 500 lira olduğuna değindi. 

Bakan Şimşek, açıklamasında "En düşük memur maaşı da yine manşet enflasyonun en az iki katı kadar arttı, reel olarak bizim büyümemizin çok ötesinde toplumun tüm kesimlerine reel olarak çok büyük artışlar verdik" dedi ve gelecek dönemde de emeklilerin önceliklendirileceğini vurguladı. 

Şimşek, "Ama enflasyonu tek haneye indireceksek gelirler politikamızın da buna uygun olması gerekiyor, öteki türlü bir sarmala giriyorsunuz, bu kısır döngüyü kırmamız lazım, bu kısırdöngüyü para politikasını rasyonelleştirerek, mali politikası ile yapacağız" diye konuştu ve emekli maaş zammı ile ilgili de açıklama yaptı. 

Emeklilere yeni zam yılbaşında geliyor! Bakan Şimşek zam tarihini verdi! SON DAKİKA! 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI YILBAŞINDA

Sözcü Gazetesi'nin aktardığına göre; "Emeklilerimiz için tüm çalışanlarımız için bir sözümüz var. Memurumuz, işçimiz, emeklimiz bir kere hiç bir şekilde enflasyona ezdirilmeyecekler" açıklamasında bulunan Bakan Mehmet Şimşek, "Rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp karar verilecek" ifadelerini kullandı.

Şimşek açıklamsının devamında, "Şunun altını çizeyim, eğer enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye indireceksek, gelirler politikasını da bu hedeflere uygun olması lazım" diyerek, bir süre sonra enflasyonla uyumlu bir yükseliş düzeni olması gerektiğinin altını çizdi. 

Şimşek, yüksek artışlar yüksek enflasyonda kazananın olmadığını belirterek, "Belirsizlik artıyor ve iş yapmak zorlaşıyor. Dolayısıyla bu kısır döngüyü kırmamız lazım. Ama bu kısır döngüyü sadece ücret politikalarıyla değil para politikasını rasyonelleştirerek, kamuda tasarrufla da kıracağız" açıklamasında bulundu. 

Emeklilere 12 bin 500 TL’ye varan nakit para müjdesi! Hesaplarınıza tıkır tıkır yatacak bu paraları hemen alın!

Yastık altında parası olanlar acil bakın! 160 bin TL’nin 32 günlük getirisi tek tek hesaplandı, görenler inanamadı!

Son Dakika Aile Bakanı Göktaş'tan ekim müjdesi! 1250 TL'lik Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 


Geri Dön