18 / 05 / 2024

Emeklilere yüzde 30 zam yapılmadı mı? SGK’dan beklenen açıklama geldi! Hemen bakın!

Emeklilere yüzde 30 zam yapılmadı mı? SGK’dan beklenen açıklama geldi! Hemen bakın!

Emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılmadığına, daha düşük zam yapıldığına dair çıkan iddialara SGK yanıt verdi. İşte detaylar!



SGK'dan gelen açıklama şu şekilde, bazı basın yayın organlarında emeklilere yüzde 30 oranından daha düşük zam yapıldığına dair haberler çıktığı belirtilmektedir.

Sigortalıların maaşlarının, hizmetin geçtiği dönemlerde geçerli olan aylık bağlama sistemlerinde belirlenen kurallar çerçevesinde ve aylık talep yılı baz alınarak hesaplandığı belirtilen duyuruda, "Sigortalının gün ve kazançlarında bir değişiklik yapılmazsa da her senenin TÜFE, gelişme hızı, aylık artışı verileri farklı olduğundan talep yılına bakılarak, aylık miktarı değişebilir" bilgisi verildi.

Açıklamada, şu noktalara değinildi;

"2023 yılı öncesinden bağlanan maaşlar dahil olmak üzere 2023 yılı istekte bulunanların aylıkları da yüzde 30 oranında artırılmaya gidilmiştir. Aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik meydana gelmedi, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar bağlamında aylıklar hesaplanıyor. Buna ek olarak da EYT çerçevesinde sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmayacak hem TÜFE hem de refah payı göz önüne alınarak aylıklar ödenmektedir.

Yapılan son düzenleme ile birlikte en düşük aylık miktarı dosya bazında 5 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olduğu için 5 bin 500 TL’nin altında emekli aylığı ödendiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Emeklilik yaşı hesaplaması yapılırken, çalışılan kurum ve ilk çalışmaya başlanılan dönem göz önünde bulundurulur. Bu bilgilere ilave olarak SGK çerçevesinde sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılır. Bu bağlamda çalışılan sigorta sistemi de emeklilik yaşı hesaplamasında en kritik etkenlerden biridir.

DAHA FAZLA EMEKLİ MAAŞI ALMANIN FORMÜLÜ!

Emekli maaşını arttırmak için ilk yapılması gereken formüllerin başarı seviyesi için olası ise 8 ile 10 yıl önce planlama yapılmaya başlanması gerekir. Sadece bu kadar zamanınız yok ise son 2 yılda çok önemli bir etkendir. Emeklilik maaşı kapsamında Bağ-Kur yerine SGK üzerinden emekli olunması daha avantaj olabilir.

Bakan açıkladı! 1-2-3-4 çocuğu olan ailelere müjde! Dev yardım ücreti duyuruldu!

Bankalar EYT’liler için şaha kalktı! EYT'lilere özel promosyon yarışları tozu dumana katacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön