28 / 04 / 2024

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ek zam sonrasında maaşlara yüzde 30 zam müjdesi geldi. İmzalar atıldı. Asgari ücrete yapılan Temmuz zammıyla birlikte maaşlar 5 bin 500 liraya yükselmişti. Söz konusu maaşlara çalışan işçilere yüzde 30 zam daha yapıldı. İşte detaylar..



Milyonlarca çalışana Temmuz ayında yapılan ek zammın ardından maaşlar 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Bugün yapılan görüşmeler sonrasında asgari ücrete ek yüzde 30 zam maaşlara yansıyacak. Zamlı maaşlar Temmuz'dan itibaren hesaplara yatacak. En yüksek maaş 7 bin 150 liraya yükselecek. Kargo şirketlerinde çalışanlar yaptıkları işe ve kıdemlerine göre asgari 5 bin 500 lirayla 7 bin 500 lira skalasında bir maaş alabiliyor.

İşte güncel zamlarla ilgili son dakika gelişmesi....

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), yıl başında yapılan toplu iş sözleşmelerine ek olarak yapılan protokollerle UPS, Aras Kargo ve DHL Lojistik'te çalışan işçilere yaklaşık yüzde 30 ek zam yapıldı.

TÜMTİS'ten maaşlara yapılan ek zamla ilgili yaptığı açıklamada, sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinde ek ücret artışları sağlandığını imzalanan ek protokollerle kazanımlar güvence altına alındığını bildirdi.

Asgari ücrete yapılan ek zam görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işyerlerinde sendikalaşma oranının çok düşük olduğunu bu konuda örgütlenmenin artırılması için gerekli yapısal reformaların yapılacağını açıklamıştı.

Kargo personellerine yapılan zamlarla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin sebep olduğu yüksek enflasyon ve buna bağlı fahiş fiyat artışları nedeniyle ücretler eridiğine, işçi ve emekçilerin alım gücü oldukça gerilediğine vurgu yapıldı. Ücretlerde yaşanan erimenin ve kayıpların önüne geçmek için bir süreden beri çalışmalar yürüten TÜMTİS'in, işverenlerle müzakereler yürüttüğü, yapılan görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar elde edildiği aktarıldı. Sendikaya üye olanların ücretlerindeki erimeyi telafi etmeye yönelik artışlar sağlandığı yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan protokoller ile üyelerin ücretlerinin yüzde 30 oranında arttırılması kararlaştırıldığı ifade edildi.

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön