11 / 05 / 2024

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak

Maaşlara ek yüzde 30 zam müjdesi! İmzalar atıldı en yüksek maaş 7 bin 150 lira olacak

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ek zam sonrasında maaşlara yüzde 30 zam müjdesi geldi. İmzalar atıldı. Asgari ücrete yapılan Temmuz zammıyla birlikte maaşlar 5 bin 500 liraya yükselmişti. Söz konusu maaşlara çalışan işçilere yüzde 30 zam daha yapıldı. İşte detaylar..



Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

YEMEK ÜCRETLERİ DE ARTIRILDI

Ücretler, temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zam oranında arttırılırken, yemek ücretleri de günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışılmıştır.

İmzalanan protokol ile UPS Kargo’da ücretlere net yüzde 30 oranında zam alınmıştır. Yemek ücretlerine de bu oran üzerinde artış sağlandı.

Aras Kargo’da maaşlar ve sosyal haklarda; asgari ücrete yapılan zam oranında artış sağlandı.

DHL LOJİSTİK’TE ÜCRETLERE ZAM YAPILDI, ASGARİ ÜCRET İLE ARADAKİ FARK KORUNDU

Sene başında imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile birinci yıl ücretlerine ikramiye ve sosyal haklar dâhil net yüzde 63 ila 95 arasında değişen oranlarda zam aldığımız DHL Lojistik Hizmetleri AŞ’de, “Sözleşmenin yürürlükte olduğu sürede asgari ücrete ara dönem zammı yapılması halinde yeni asgari ücret ile çalışanların ücretleri arasındaki ücret farkı korunur” hükmü gereği ek ücret artışı sağlanmıştır. Asgari ücrete yapılan zam miktarı DHL Lojistik Hizmetleri AŞ’de çalışan üyelerimizin ücretlerine aynen yansıtılmış, toplu iş sözleşmesi hükmüne uygun olarak üyelerimizin ücretleri ile asgari ücret arasındaki fark korunmuştur.

YÜZDE 44'E VARAN ZAM

İstanbul,  Adana  ve Mersin’de, örgütlü olduğumuz ambar işverenleriyle yapılan görüşmelerde de olumlu sonuç alınmış, yüzde 25 ila yüzde 44 arasında değişen oranlarda zam alınmıştır.

Örgütlü olduğumuz Araç Muayene İstasyonları ile diğer illerdeki ambar işyerlerinde de sendikamızın ek zam talebiyle sürdürdüğü görüşmeler devam etmektedir. Bu işyerlerinde de üyelerimizin kazanımlarının korunması için sendikamız mücadelesine devam edecektir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön