27 / 04 / 2024

Emeklilerin bayram ikramiyesi güncellendi! EYT'liler yararlanabilecek mi?

Emeklilerin bayram ikramiyesi güncellendi! EYT'liler yararlanabilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, emeklilere 2018'den bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödendiği belirtildi. Bakanlık, bu seneki ikramiyelerden EYT'liler dahil 15,6 milyon emeklinin yararlanacağını açıkladı.



Emeklilerin bayram ikramiyelerine ilişkin de açıklamada şunlar kaydedildi:

“2018’de Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi, 2021 yılında 1100 TL’ ye yükseltilmiştir. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2 bin TL’ye yükseltiliyor. Emeklilerimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda 2 biner TL ikramiye alacaklardır. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacaktır.

Emeklilerimize 2018’den bugüne kadar 114 milyar TL bayram ikramiyesi ödenmiştir.

2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi, nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödenecektir.

Emeklilerin bayram ikramiyesi güncellendi! EYT liler yararlanabilecek mi?

2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecektir.

Bayram ikramiyesi, emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir.” 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Mart 2023 tarihinde saat 00.05'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 19,10 Türk Lirası, Euro 20,60 Türk Lirası, altının gramı ise bin 197 Türk Lirası değerinde.

Altın yatırımcısına İslam Memiş'ten uyarı! Pişman olursunuz...

Ziraat Bankası'ndan ihtiyacı olana 20 bin TL! Başvuran alıyor

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön