27 / 04 / 2024

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Son günlerde EYT’liler konusu gündemden düşmüyor. Yaklaşık 2,5 milyon kişinin geleceğini şekillendirecek olan düzenleme, şimdi yasalaşmayı beklerken, Kariyernet tarafından yapılan bir araştırma, EYT’lilerle ilgili çok çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.



Son günlerin gündemi en fazla meşgul eden konu şüphesiz ki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi. 2022’nin son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenleme ile yaklaşık 2,5 milyon kişi emekliliğe hak kazanmış ve konuyla ilgili kanunun çıkması da 2023 senesine kalmıştı.

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

İşte gündemi en fazla meşgul eden bu konuyla ilgili Kariyernet tarafından ilginç bir ankete imza atıldı. Anketle ilgili konuşan Kariyernet CEO’su Fatih Uysal yaklaşık 12 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, EYT ile emekli olacak çalışanların yaklaşık üçte ikisinin çalışmaya devam etmeyi düşündüklerini söyledi.

Yaptıkları anketin detayları hakkında BloombergHT’ye konuşan Kariyernet CEO’su Fatih Uysal istihdamda çok fazla değişken bulunduğunu vurguladı. EYT’nin de bunlardan bir tanesi olduğunu ve 2,5 milyon kişinin etkileneceğinin öngörüldüğünü hatırlatan Uysal, Bu kişilerin belirli bir bölümünün EYT’den yararlanarak emekliliğe ayrılmasının istihdamda bir domino taşı etkisi yaratacağının tahmin edildiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön