09 / 05 / 2024

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Son günlerde EYT’liler konusu gündemden düşmüyor. Yaklaşık 2,5 milyon kişinin geleceğini şekillendirecek olan düzenleme, şimdi yasalaşmayı beklerken, Kariyernet tarafından yapılan bir araştırma, EYT’lilerle ilgili çok çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.



ÇALIŞMAYI BIRAKACAK OLANLAR ŞİRKETLERDİ ÖNEMLİ HAREKETLİLİĞE NEDEN OLACAK!

Uysal, EYT’lerin büyük bölümünün tecrübeli çalışanlar olduğunu vurgulayarak, bu kapsama girip çalışmayı bırakacak olanların şirketlerde bir hareketliliğe sebep olacağını savundu..

EYT’liler ne diyor? İşte EYT’lilerle yapılan anketten çıkan ilginç sonuçlar!

EYT yasası ile işten ayrılacak kişilerin pozisyonlarını doldurabilmek için şirketlerin ya dışarıdan çalışan almak isteyeceğini ya da içeriden terfi yöntemi ile çalışanları bu pozisyonlara kaydıracaklarını savunan Uysal, “Dolayısıyla bu da, yeni çalışanların işe alınması anlamına gelecek. Bu açıdan bakıldığında işsizliğin düşmesine pozitif katkı sağlayacak” ifadelerin kullandı.

YÜZDE 70’İ HALEN ÇALIŞIYOR

EYT’den emeklilik hakkı kazanan yaklaşık 12 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdikleri araştırma hakkında da bilgiler veren Uysal, ankete katılanların yüzde 70’inin halen çalıştığını ve bu kişilerin üçte ikisinin de EYT kapsamına girdikten sonra çalışmaya devam edeceklerini bildirdiklerini aktardı.

Çalışan tarafından böyle bir istek olduğunu ancak şirket yönetimlerinin bu konuda ne düşündüğünün de önemli olduğunu vurgulayan Uysal, işin bir de maliyet unsuru bulunduğunun altını çizdi.

Fatih Uysal, “Düzenleme kapsamındaki çalışanların kıdem tazminatı durumu ortaya çıkacak ve burada da KGF kredilerinden yararlandırılma gibi farklı opsiyonlar düşünülüyor. Diğer yandan şirketler açısından bakıldığında, emekli çalışanlar için yaklaşık yüzde 5 daha fazla prim ödemek gerekecek. Ancak bunun da  sıfırlanmasına yönelik yeni bir kanun ortaya çıkacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön